Fursecuri de ovaz cu stafide

de Teo Tomescu in Dulciuri, 26 Iun 2014 | 1273 vizualizari

 

Cand va e pofta de ceva dulce, rapid si satios, aceste fursecuri sunt perfecte. Sunt geniale combinate cu lapte, iaurt, sau dimineata la cafea.

 

INGREDIENTE

  • 200 g fulgi ovaz
  • 150 g fulgi de cocos
  • 100 g unt (sau margarina, sau crema de branza slaba, sa mai reduca din calorii)
  • 50 g miere (se poate si mai mult, in functie de gusturi)
  • 1/2 lingurita de bicarbonat (merge si de sodiu si de amoniu) stins cu zeama de lamaie sau puuutin otet
  • stafide (dupa pofta)
  • coaja de portocala/lamaie
  • rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri de ovaz cu stafide:

Amestecati fulgii de ovaz cu cocosul, untul, mierea, bicarbonatul stins, coaja de portocala, romul si stafidele (pe care le-am dat mai intai prin putina faina pentru a se incorpora mai bine). Trebuie sa iasa o compozitie omogena, putin sfaramicioasa, cam ca in poze.


Din acest "aluat" formam bilute de marime potrivita pe care le turtim sa ia forma unor biscuiti, ii asezam pe tava tapetata cu hartie de copt si aruncam in cuptorul preincalzit la 180 de grade.


Dupa 15 minute (sau pana li s-a rumenit "fundul") ii scoatem si ii lasam sa se raceasca pentru a fi crocanti.


Gata! Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

Biscuitii sunt digestivi si nu au prea multe calorii, mai ales daca folositi crema de branza slaba.

2

Pentru ca nu au zahar, ci miere, sunt foarte buni si pentru cei cu probleme de sanatate.

3

In loc de stafide puteti folosi orice alte fructe uscate sau confiate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri de ovaz cu stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidare FFS005X

- 165 lei
1099.99 lei
934.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 25 %
249.99 lei
187.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Teo Tomescu 1

30.06.2014, 13:54

Bine v-am gasit! Sunt extraordinare si foarte rapide!

Georgiana78 1

18.02.2015, 10:39

La multi ani!!!

Teo 1

18.02.2015, 17:20

La multi si fericiti ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lipie cu legume
  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de cartofi

de xana 5

ieri la 16:02

Desert prajitura cu foi de napolitana, caramel si nuca

de Oana 9

ieri la 14:00

Napolitane de post

de xana 5

ieri la 13:15

Tarta cu ciocolata si blat din granola

ieri la 10:15

Tortulet de biscuiti

de GeorgiG 5

pe 20.02 la 21:59

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri de Craciun