Fursecuri de ovaz cu stafide

de Teo Tomescu in Dulciuri, 26 Iun 2014 | 1400 vizualizari

 

Cand va e pofta de ceva dulce, rapid si satios, aceste fursecuri sunt perfecte. Sunt geniale combinate cu lapte, iaurt, sau dimineata la cafea.

 

INGREDIENTE

  • 200 g fulgi ovaz
  • 150 g fulgi de cocos
  • 100 g unt (sau margarina, sau crema de branza slaba, sa mai reduca din calorii)
  • 50 g miere (se poate si mai mult, in functie de gusturi)
  • 1/2 lingurita de bicarbonat (merge si de sodiu si de amoniu) stins cu zeama de lamaie sau puuutin otet
  • stafide (dupa pofta)
  • coaja de portocala/lamaie
  • rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri de ovaz cu stafide:

Amestecati fulgii de ovaz cu cocosul, untul, mierea, bicarbonatul stins, coaja de portocala, romul si stafidele (pe care le-am dat mai intai prin putina faina pentru a se incorpora mai bine). Trebuie sa iasa o compozitie omogena, putin sfaramicioasa, cam ca in poze.


Din acest "aluat" formam bilute de marime potrivita pe care le turtim sa ia forma unor biscuiti, ii asezam pe tava tapetata cu hartie de copt si aruncam in cuptorul preincalzit la 180 de grade.


Dupa 15 minute (sau pana li s-a rumenit "fundul") ii scoatem si ii lasam sa se raceasca pentru a fi crocanti.


Gata! Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

Biscuitii sunt digestivi si nu au prea multe calorii, mai ales daca folositi crema de branza slaba.

2

Pentru ca nu au zahar, ci miere, sunt foarte buni si pentru cei cu probleme de sanatate.

3

In loc de stafide puteti folosi orice alte fructe uscate sau confiate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri de ovaz cu stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Teo Tomescu 1

30.06.2014, 13:54

Bine v-am gasit! Sunt extraordinare si foarte rapide!

Georgiana78 1

18.02.2015, 10:39

La multi ani!!!

Teo 1

18.02.2015, 17:20

La multi si fericiti ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Braduti umpluti