Prajitura cu crema de zahar ars

de Lau in Dulciuri, 10 Apr 2011 | 2641 vizualizari

 

reteta o am de la miha,ii multumesc, a fost foarte buna

 

INGREDIENTE

Crema

  • 6 oua
  • 700 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • esenta de vanilie

Blat

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie

Caramel

  • 5 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de zahar ars:

Se caramelizeaza 5 linguri de zahar in cratita de 22 cm,in care vom prepara prajitura.Cand zaharul a devenit lichid si a capatat o culoare aurie frumoasa, se da deoparte de pe foc si se intinde uniform pe fundul cratitei si putin pe pereti laterali se lasa la racit.

Se bat ouale cu zahar, se adauga amidonul,apoi laptele amestecat cu esenta de vanilie,putin cate putin,amestecand continuu. Compozitia obtinuta se toarna in cratita peste caramel si se da la foc mediu, pana incepe crema sa se inchege.

Intre timp se prepara blatul:albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma lucioasa ca pentru bezea. Galbenusurile frecate cu uleiul si esenta de vanilie se toarna peste bezea si se incorporeaza usor apoi faina amestecata cu praful de copt

Turnam usor compozitia peste crema de zahar usor inchegata si dam din nou la cuptor pana se rumeneste blatul

Se scoate cratita din cuptor si se lasa la racit

Punem un platou peste cratita si cu o miscare ferma rasturnam prajitura fara a ridica cratita,

Lasam la racit

O putem servi asa sau cu frisca si sirop de capsuni cum am servit-o noi

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu crema de zahar ars-0
Prajitura cu crema de zahar ars-1
Prajitura cu crema de zahar ars-2
Prajitura cu crema de zahar ars-3
Prajitura cu crema de zahar ars-4

COMENTARII (24)

LUK

LUK 1

11.04.2011, 17:29

delicioasa

Cris2711

Cris2711 1

11.04.2011, 22:21

adry88

adry88 1

31.05.2011, 21:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!