Clatite cu crema de branza la cuptor

de danakarin in Dulciuri, 30 Iun 2013 | 15285 vizualizari

 

Reteta am citit-o la Eckart Witzigmann, bucatar renumit.

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 185 ml de lapte
  • 85 g de faina
  • 2 oua
  • Un praf de sare
  • Un plic de zahar vanilat
  • Coaja rasa de la o jumatate de lamaie si o jumatate de portocala
  • 75 g de unt topit
  • Crema:
  • 2 galbenuse
  • O lingurita de amidon
  • 200 g de branza de vaca 20 % grasime
  • Un zahar vanilat
  • 60 g de frisca batuta
  • 30 g de stafide
  • 30 g de zahar
  • Coaja de la o jumatate de lamaie si de portocala
  • 20 g de unt topit
  • Sosul royal:
  • 2 oua
  • 260 ml de lapte
  • 30 g de zahar vanilat
  • 2 linguri de smantana groasa tip creme fraiche
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu crema de branza la cuptor:

Topim untul, pregatim aluatul de clatite din ingredientele insirate mai sus, il amestecam bine sa nu aiba cocoloase. Il lasam sa se odihneasca cel putin 30 de minute.

Pentru umplutura, batem frisca, inmuiem stafidele intr-un pic de rom, amestecam galbenusurile cu zahar, mondamin, branza, coaja de lamaie si portocale, zaharul vanilat, untul topit iar la sfarsit incorporam stafidele si frisca batuta. 

Pregatim sosul royal batand cu telul ouale , laptele, zaharul vanilat, untul si smantana. 

Frigem clatitele una cate una intr-o tigaie antiadeziva.  (Iata ce spun bucatari celebri  despre tigai: alegem una cu fundul gros, ideal ar fi de tuci, pe care  sa o folosim doar la clatite. O stergem doar dupa folosire, dar nu o spalam niciodata.) 

Umplem clatitele, le asezam intr-o forma termorezistenta, turnam deasupra sosul si le coacem la 150 de grade 20 de minute pana se rumenesc. Le servim pudrate cu zahar praf. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu crema de branza la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

danakarin 1

01.07.2013, 20:26

Elena, Roxana

danakarin 1

01.07.2013, 20:28

Da, mondaminul e de fapt amidon, asa se cheama aici!

alisss 1

07.07.2013, 11:58

buuuuune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite pufoase reteta cu branza si smantana la cuptor