Biscuiti cu portocala

de Rocsi in Dulciuri, 5 Dec 2013 | 1989 vizualizari

 

Cum asta seara vine Mos Nicolae m-m gandit sa il astept cu ceva dulce, cu aroma de portocala si de sezon. Acum cred ca toti copilasii, si nu numai, isi lustruiesc ghetutele, au emotii, daca vor primi ce isi doresc sau daca le aduce si o nuielusa. Eu sunt mare, insa sufletul imi este de copil si tot imi doresc ceva si eu. Nu cer lucruri materiale, nu il pun la cheltuieli, insa imi doresc mult sa imi aduca sanatate mie, celor dragi mie si voua tuturor ca sa ne putem bucura de viata si de tot ce este frumos. Asa ca fiti cuminti ca imediat soseste ;;)

 

INGREDIENTE

  • 125 gr margarina la pachet
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura miere
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 3 linguri suc stors de la o portocala
  • coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita praf de copt
  • 10-11 linguri faina
  • diverse decoratiuni
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu portocala:

Intr-un bol punem margarina cu zaharul si le amestecam cu mana pana obtinem o pasta. Incorporam sucul si coaja de portocala, apoi mierea, zaharul cu pastai de vanilie si esenta de migdale. Faina o cernem, o amestecam cu praful de copt si o incorporam treptat peste crema de margarina. Amestecam cu mana pana vom obtine un aluat molicel si putin lipicios, deci nu va fi un aluat tare.


Il lasam 15 minute la odihnit, dar nu la frigider ci la temperatura camerei. Pregatim niste forme din silicon, rupem bucatele de aluat si cu degetele le presam in forme. Nu facem biscuitii prea subtirii ca sa nu fie prea crocanti dupa ce ii coacem.


Daca nu aveti forme puteti pune gramajoare intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Formele de silicon le asezam pe o tava de aragaz si le introducem in cuptorul incins. Lasam biscuitii pana devin usor aurii, cam 12-15 minute. Cand sunt gata ii scoatem din cuptor, ii lasam sa se racoreasca apoi ii scoatem din forme.


Ii decoram cum dorim si ii servim. Din aceasta compozitie mi-au iesit 18 biscuiti aromati si deliciosi!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

Rocsi 1

09.12.2013, 18:35

Claudia multumesc mult.

Ligia Bxl 1

11.12.2013, 13:54

frumusei biscuiti

Rocsi 1

11.12.2013, 18:38

Ligia multumesc.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake american