Gogosele pudrate

de Ina in Dulciuri, 20 Mar 2011 | 4064 vizualizari

 

Pe 1 februarie mi-a facut cineva pofta de gogosi... Le-am executat de atunci, dar pana acum nu am reusit sa le postez aici.... :"> Sau n-am vrut ... nu stiu d'astea =))

 

INGREDIENTE

  • un plic de drojdie dr'Oetker
  • 100 g margarina
  • un ou
  • 3 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • faina ( cat cuprinde )
  • coaja rasa de portocala si lamaie ( eu am avut in frigider, conservata cu zahar )
  • apa calda (  cca 300 ml )
Portii: 50
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele pudrate:

Drojdia o frecam bine cu o lingurita de zahar si un strop de apa calduţa. Adaugam inca 100 ml apa calda pentru a topi bine drojdia, apoi turnam toata compoziţia peste faina in care am facut un crater in prealabil si acoperim vasul. Lasam sa creasca maiaua, la loc cald, cca 30 minute. Cand a crescut, incepem framantarea, adaugand in compoziţie oul, margarina, restul de zahar si un praf de sare. La final adaugam si coaja rasa de lamaie si portocala. Obtinem o coca potrivita pentru a o intinde .


Formam gogosele dupa cum dorim: cu paharul, cu cutitul sau folosind forme figurine.


Prajim gogoselele in ulei incins si le servim pudrate cu zahar.

 

TIPS-URI

1

Eu pun toata faina deodata in vasul in care framant, aceasta incorporandu-se pe parcurs in aluat, atat cat e nevoie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele pudrate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

RuxyRux 1

21.03.2011, 18:47

Fantastic arata Ina...wow!!!!!!!!!!!!!!!!

adry88 1

12.06.2011, 13:25

Valclaudia 1

15.03.2014, 20:37

chiar azi am facut gogosele in forma de floricele doar ca ale mele sunt de post Le postez maine!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu branza dulce