Biscuiti cu sunca presata si cascaval, la aparatul de gofre

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 24 Oct 2016 | 3166 vizualizari

 

Îmi plac mult genul acesta de aperitive și le prepar aproape la fiecare sfârșit de săptămână, bineînteles, de fiecare dată altfel.
De data aceasta am preparat niște biscuiți aperitiv cu șuncă presată și cașcaval afumat, la aparatul de gofre, numai buni de ronțăit în fața laptopului sau a televizorului.
 

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă
  • 150 g smântână
  • 50 ml ulei
  • 150 g cașcaval afumat
  • 200 g șuncă presată
  • 25 g chimen
  • 250 g făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare
  • piper
Portii: 60
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu sunca presata si cascaval, la aparatul de gofre:

Aducem toate ingredientele pe masa de lucru și începem prin a amesteca ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm uleiul, smântâna, chimenul, piperul și omogenizăm.


Dăm cașcavalul pe răzătoarea mare, la fel și șunca presată, sau pe aceasta o feliem căt de șubțire putem și o tăiem în cubulețe mici.


Eu am cumpărat-o direct feliată, așa că am tăiat-o în cubulețe mici.


Adăugăm aceste ingrediente peste compoziția de ouă, le amestecăm bine și încorporăm, treptat, făina amestecată cu praful de copt.


Eu m-am oprit la 250 g, când am obținut o consistența a aluatului destul de groasă.


Lăsăm aluatul să se odihnească 10-15 minute, apoi preparăm gofre-urile, punând câte două linguri de aluat, la mijlocul formei inferioare a aparatului, când acesta s-a încins bine.


Presăm capacul peste aluat, până când acesta se întinde pe toată forma și lăsăm aluatul să se rumenească bine, până se desprinde de pe forme.


Transferăm gofre-urile coapte pe platouri separate, până se răcesc, nu le punem unele peste altele, ca să nu se inmoaie, apoi le decupăm în forma de biscuiți, inimioare în cazul meu.


Eu le-am spus biscuiți, că mi se pare mai popular, dar se poate pastra denumirea de gofre, gaufre, waffe, etc. :)


Timpul de preparare al acestor biscuiți aperitiv cu șuncă presată și cașcaval afumat, nu se mai încadrează în acel interval de aprindere/stingere a ledului aferent aparatului, pentru că îi vom rumeni bine, să rămână crocanți.


Ridicăm capacul și ne uităm la ei, pe parcursul preparării.


Să vă fie de folos!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu sunca presata si cascaval, la aparatul de gofre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Adi 1

24.10.2016, 22:20

Foarte buni!

Nadyne 1

24.10.2016, 23:15

Arata tare bine!

Catalina L 1

29.10.2016, 21:59

chiar f buni

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

4879 puncte

Rocsi

4490 puncte

Constelatialeu

4267 puncte

Lau

Lau 9

4125 puncte

lucy2002

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Sarmalele padurarului (de post)
  • 05

    J

  • 06

    V

  • 07

    S

  • 08

    D

  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Covrigei sarati, fragezi