Biscuiti de casa

de Bianca_Sacuiu in Prajituri, 30 Mai 2013 | 7333 vizualizari

 

Acesti biscuiti sunt foarte fragezi si usor de preparat, ideali pentru a-i servi alaturi de o cafeluta, un ceai, un suc natural, la micul dejun sau pur si simplu ca desert.

 

INGREDIENTE

  • 400 g untura pentru gatit
  • 2 oua
  • 250 g zahar
  • 150 ml apa
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 pliculet praf de copt
  • 700 g faina
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti de casa:

Untura trebuie sa fie la temperatura camerei (eu am folosit untura pentru gatit de la Poiana Marului), este suficient daca o scoteti din frigider cu 30 de minute inainte de a incepe sa preparati coca pentru biscuiti.

Untura se amesteca cu cele 2 oua, dupa care se adauga zaharul, apa, mirodeniile, praful de copt, se framanta bine, iar la urma faina.Trebuie sa va iasa un aluat destul de moale, care sa poata fi modelat usor cu mana.

Intindem o foaie de circa 0.5 cm. cu ajutorul unui sucitor,iar cu  formele pentru fursecuri taiem aluatul si asezam biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Ii dam la cuptorul incins in prealabil pentru aproximativ 30 de minute, pana ce biscuitii se rumenesc pe talpa.(Vedeti pozele atasate).

Cand sunt gata, asezam biscuitii pe platou si ii pudram cu zahar.Eu am pus si ciocolata de menaj topita, in suvite, pentru un aspect si un gust mai deosebit.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti de casa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu nuca de cocos - de post