Biscuiti de sarbatoare

de ella 87 in Prajituri, 19 Dec 2012 | 1357 vizualizari

 

"Nu ne oprim din joacă atunci când îmbătrânim ci îmbătrânim când încetăm să ne mai jucăm."

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 1 cana faina
  • 100 g zahar
  • 5 lg lapte
  • esenta portocala
  • scortisoara
  • 3 lg ulei
  • ciocolata cu lapte
  • zeama de lamaie
  • praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti de sarbatoare:

Se scot ingredientele din frigider din timp, sa ajunga la temperatura camerei.



Intr-un vas adanc se sparge oul si se amesteca cu zaharul esenta si varful de sare. Se bat cu un tel pana cand se albeste compozitia.



Se adauga faina, scortisoara si se amesteca bine, cu mainile, pana cand compozitia devine “nisipoasa”.



Se adauga si se amesteca pana se obtine un aluat bine legat.


Se lasa aluatul la frigider un sfert de ora.



Cuptorul se preincalzeste timp de 10 minute la 180°C.



Pe blatul de lucru si pe facaletul cu care urmeaza sa intindem aluatul se presara faina. Aluatul, intins uniform, trebuie sa aiba o grosime de 4-5 mm.


Se decupeaza biscuitii cu ajutorul unor forme speciale pentru prajituri, se aseaza in tava pe hartie de copt si se baga la cuptor pana devin usor aurii.


Cand ii scoatem ii ungem cu ciocolaata sau cu zaharul tos cu zeama de lamaie sunt usor citrici de la zeama de lamaie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti de sarbatoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mamaieelena 1

19.12.2012, 20:56

imi plac

Corinuta 1

20.12.2012, 00:28

diana_k 1

20.12.2012, 08:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Braduti umpluti