Biscuiti englezesti

de simo_brkic in Dulciuri, 4 Dec 2012 | 6951 vizualizari

 

Ce va spun...Biscuitii?Mie nu mi au placut niciodata! Poate din cauza ca de fiecare data (rar insa) cand ii faceam sau mancam la altcineva trebuia imediat sa beau o cana de apa sau ceai ceva,ca sa "alunece" =)))) da,sa alunece! chiar imi ramaneau in gat! Si am avut o singura incercare de a face ,imi iesisera foarte frumosi ,si destul de buni,dar tot seci..acum am dat lovitura!Vroiam sa i imbrac in ciocolata,dar au iesit atat de fragezi mm ca ii prefer asa!Trebuia sa fac proba asta inainte de Craciun :P ;)

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 1 esenta migdale ( sau vanilie ce doriti)
  • 2 lingurite praf de copt
  • 170 zahar de trestie sau zahar alb praf
  • 420 faina
  • 225 unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti englezesti:

Mai intai amestecam  untul cu zaharul,framantam si amestecam bine apoi adaugam oul, faina si praful de copt, esenta.Compozitia e buna cand nu se lipeste de degete, dar e moale .Intindem foi medii,nu foarte subtiri,si decupam formele dorite.

Bagam la cuptor la 170 grade sus si jos, daca e ventilat sau cca 200 grade pentru 5-7 minute, pana cand nu au aspectul fin deasupra si prind putina culoare ,nu sa devina maro.

Pofta buna!! :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti englezesti" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu banane