Biscuiti fragezi cu gem

de papabundetot in Dulciuri, 9 Ian 2015 | 2220 vizualizari

 

Pentru ca Mosul mi-a adus niste forme de biscuiti minunate,am tinut neaparat sa le incerc cat inca mai sunt in concediu,asa ca am tot cautat o reteta care sa fie si pe gustul meu dar sa se si preteze la decuparea cu acele forme.Dupa lungi cautari si cu ajutorul fetelor minunate,am ales reteta Claudiei care are blogul http://lecturisiarome.ro/ , http://lecturisiarome.ro/2014/12/fursecuri-cu-aroma-de-turta-dulce/,am adaptat aromele dupa gustul meu si cu ce aveam la indemana si au iesit niste biscuiti aromati si foarte fragezi :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 200 gr unt
  • 120 gr zahar pudra
  • 2 galbenusuri de ou
  • 350 gr faina alba ( tip 650)
  • 1 lingurita bicarbonat
  • cardamon verde macinat,
  • nucsoara
  • Pentru umplut biscuitii
  • gem de caise
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti fragezi cu gem:

Am cernut faina si bicarbonatul intr-un castron,apoi am adaugat untul inca rece,taiat in cubulete si am framantat pana cand aluatul a capatat un aspect nisipos,am adaugat apoi galbenusurile de ou,cardamonul verde,nucsoara,zaharul pudra dat si el printr-o sita si am framantat bine aluatul pana cand s-a omogenizat.


Am dat aluatul la rece aproximativ 1 ora (cu cat il lasati mai mult cu atat mai bine,eu nu am avut rabdare),iar dupa acest timp,am presarat putina faina pe blatul de lucru,am scos aluatul si l-am intins intr-o foaie de cativa milimetri,apoi am decupat formele pe care vroiam sa le si incerc.Eu am ales sa fac si cativa biscuiti cu gem,asa ca am decupat 2 forme similare,pe una din ele am mai facut o gaurica in mijloc (eu am facut cu o eprubeta de la pastaile de vanilie,dar se poate face cu ce aveti la indemana).


Am dat biscuitii la copt aproximativ 6 minute (depide de cuptor,daca ii vedeti ca s-au rumenit pe margini ii puteti scoate),apoi dupa ce s-au racit,am pus gem pe un biscuite nedecupat si deasupra am pus aceeasi forma dar cu gaurica,pentru a se vedea frumos gemul pe acolo.


Au iesit incredibil de fragezi si gustosi,si ii puteti face cu orice arome va plac.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti fragezi cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Hand Mixer Pink

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

COMENTARII (17)

Rocsi 1

09.01.2015, 21:37

Foarte buni sunt!

mirela0911 1

09.01.2015, 21:38

Ce frumusei si buni!

dantes 1

10.01.2015, 11:04

Deliciosi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!