Biscuiti Linzer

de Tuxedo in Prajituri, 18 Dec 2013 | 6785 vizualizari

 

Alta reteta de biscuiti numai buni sa-l asteptam pe Mos Craciun! Sunt niste biscuiti fragezi si deliciosi pe care i-am lipit cu gem de macese in asteptarea lui Mos Craciun ;-)
Din poze reiese ca am facut si biscuiti rotunzi dar si in forma de bradut, voi faceti ce forme va plac!

 

INGREDIENTE

Vor iesi 35 de biscuiti lipiti cu gem

  • 230 gr unt la temperatura camerei
  • 60 gr zahar brun
  • 150 gr zahar alb
  • 2 oua
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 360 gr faina (+ 50 gr in cazul in care aluatul este prea moale)
  • 85 gr faina de migdale (migdale macinate foarte fin)
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • gem de macese pentru uns (sau alt gem)
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 35
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti Linzer:

Untul la temperatura camerei se freaca impreuna cu zaharul brun si cu cel alb pana devine cremos. Se adauga apoi cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare aditie.


Adaugam si esenta de vanilie apoi, intr-un bol, amestecam faina cu sarea, praful de copt si faina de migdale si le adaugam treptat in compozitie pana cand obtinem un aluat nelipicios. Daca este putin lipicios, adaugam si restul de 50 gr faina apoi vom baga aluatul la frigider pentru o ora ca sa devina mai usor manevrabil.


Dupa racire, pudram blatul de lucru cu faina si intindem aluatul astfel incat sa aiba o grosime de cca. 4 mm. Vom decupa biscuitii cu o forma de bradut sau o forma rotunda cu diametrul de 6 cm, Jumatate din ei ii vom decupa in mijloc cu alta forma mai mica (pentru braduti eu am folosit un degetar ) apoi ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt, la o distanta de 2 cm unul fata de altul.


Se coc in cuptorul preincalzit la 175ºC pentru aprox. 12 minute, sau pana devin usor aurii.


Se lasa la racit 5 minute in tava apoi ii putem unge cu gem si lipi cu cealata jumatate decupata, pudrata in prealabil cu zahar pudra.


Se servesc alaturi de o ciocolata calda! asta pentru ca este friguletz afara si ca sa se mai incalzeasca Mosu :-)


Pofta buna si sper sa-l impresionati pe Mosu cu asa bunatate de biscuiti

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti Linzer" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

mena29 1

19.12.2013, 20:24

Minunati!

gaby_gabytza 1

19.12.2013, 21:56

laura_n 1

22.12.2013, 12:39

si frumosi si gustosi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
fursecuri fragede