Biscuiţi morişcă

de diaconta in Dulciuri, 30 Oct 2011 | 2011 vizualizari

 

Dacă tot am intrat în posesia premiului de la Bucătaraş,adică cartea „De-a bucătarii” a lui Teo Rogobete,m-am gândit să mulţumesc punând în practică una dintre reţete.Am ales biscuiţii morişcă.Am să-i duc la cimitir să-i împart copiilor,pentru că este pomenirea morţilor (Luminaţia).

 

INGREDIENTE

  • 100 gr zahar pudra vanilat
  • 200 gr faina
  • 150 gr unt moale
  • Un ou mare(sau doua mici)
  • O lingura cu vârf cacao
  • O lingurita esenta lamâie
  • O lingurita esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiţi morişcă:

Batem oul ca pentru omleta si amestecam cu zaharul pudra.



Separat mixam untul pâna când devine o spuma cremoasa.



Turnam amestecul de ou peste unt si mixam în continuare.Înglobam si faina si împartim aluatul în doua parti egale.În jumatate de compozitie punem esenta de lamâie,iar în cealalta jumatate punem cacaua si esenta de rom.



Învelim fiecare compozitie în folie si punem la frigider pentru 30 de minute.Întindem doua foi cam de aceeasi marime,le suprapunem cu foaia cu cacaua în exterior si le rulam.



Taiem rulada în felii de cca 1 cm grosime si le asezam în tava tapetata cu hârtie de copt.Punem la cuptor pentru 15 minute.Biscuitii nu trebuie sa se rumeneasca.Scoatem biscuitii pe un gratar si-i lasam sa se raceasca.



Mie nu mi-au iesit prea frumosi,cred ca ar mai fi fost nevoie de o lingura de faina în compozitia „alba” si ar fi fost mai bine sa-i tai cu aţa decât cu cutitul.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiţi morişcă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Bucataras Medi 1

01.11.2011, 20:02

10 pentru maine dimineata la cafea ......am cerut prea putini? ...........

diaconta 1

01.11.2011, 21:19

Doar 10 Medi? cumva nu-ti plac?

kamy 1

02.11.2011, 20:09

bune moristile astea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mini amandine