Biscuiti sarati cu avocado si busuioc

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 24 Iun 2015 | 4205 vizualizari

 

Pentru amatorii de crantanele, aperitive sarate...

 

INGREDIENTE

  • 1 avocado
  • 1 ou+1 galbenus
  • coaja rasa si sucul de la jumatate lamaie
  • 100 g branza de vaci
  • 100 g smantana grasa
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri pline untura de casa
  • 1 mana frunze proaspete de busuioc
  • 400-430 g faina
  • 1 lingura bicarbonat
  • 1 lingura praf de copt
  • 250 g cascaval
  • 70-80 g branza Pecorino
  • pentru uns si deasupra: 1 albus, seminte(in, susan)
Portii: 90
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti sarati cu avocado si busuioc:

Punem in vasul robotului de bucatarie miezul unui avocado. Adaugam zeama si coaja rasa de lamaie si pasiram bine, pana obtinem un piure fin de avocado. Adaugam oul si galbenusul, sarea, branza de vaci, smantana, amestecam bine toate ingredientele pana obtinem o crema fina de branza cu avocado. 

Intr-un vas separat, dam pe razatoarea cu gauri mari cascavalul, iar pe razatoarea cu gauri mici branza pecorino. Amestecam branzeturile impreuna cu faina, bicarbonatul, praful de copt. Facem o groapa in mijlocul ingredientelor uscate, turnam amestecul facut anterior de crema de branza cu avocado,busuioc taiat marunt, punem si untura si framantam aluatul pana se desprinde de pe peretii vasului. Daca mai necesita mai adaugati faina...Dati aluatul la frigider pentru 30 minute. impartiti aluatul in patru, luati o bucata, o puneti pe masa de lucru, eu folosesc o plansa din silicon. Intindeti aluatul cu sucitorul intr-o foaie groasa de 1-1,5 cm. Decupati cu o forma biscuiti, ii puneti in tava tapetata cu hartie de copt,ii ungeti cu albus de ou batut, presarati peste ei seminte si coaceti biscuitii la 180 grade pentru 13-15 minute. Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

nu necesita infainare masa de lucru

2

depozitati biscuitii in cutii de metal cu capac...se mentin fragezi pentru mai mult timp

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti sarati cu avocado si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vinete si dovlecei cu sos de rosii si parmezan