Biscuiti spritati

de Tuxedo in Mancare copii, 28 Apr 2013 | 12335 vizualizari

 

Sunt cei mai fragezi biscuiti pe care i-am mancat vreodata. Reteta o am chiar de pe ambalajul presei de biscuiti pe care mi-am procurat-o de curand. Sunt foarte incantata de ea si mai ales de reteta, care trebuie respectata intocmai! altfel aluatul va fi ori prea tare ori prea moale si nu veti putea sa-i spritati!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aprox 80 de biscuiti (unitate de masura o cana gradata de 250 ml)
  • 3 1/2 cani faina (380 gr)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 1/2 cana unt (340 gr) – la temperatura camerei
  • 1 cana zahar pudra (200 gr)
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte (30 ml)
  • 1 lingurita esenta de vanilie naturala
  • 1/2 lingurita esenta de migdale
  • un praf de sare
  • 1 lingurita coaja de lamaie/portocala
Portii: 40
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti spritati:

Untul moale se freaca bine cu zaharul pudra pana se incorporeaza. Se adauga oul, aromele si praful de sare si se omogenizeaza, dupa care se alterneaza laptele cu faina si praful de copt (faina se amesteca cu praful de copt). optional putem sa adaugam coaja de la o lamaie sau portocala.

Aluatul format se baga in presa de biscuiti sau aparatul de spritat si se formeaza biscuiti care se spriteaza direct in tava de teflon la o distanta de 1 cm unul fata de altul. (daca ii faceti cu presa se apasa pe piston de 2 ori) Daca ii faceti spritati recomand sa nu-i faceti mai lungi de 5 cm pentru ca se vor rupe!

Se coc in cuptorul preincalzit la 160ºC pentru 12 minute. In functie de cat de rumeniti ii vreti, ii mai puteti lasa 2-3 minute.

Eu am uns cu gem cativa si i-am lipit dar se pot servi si fara gem! Oricum i-ati manca, se topesc in gura la propriu. Vi-i recomand cu incredere. Si daca 80 – 100 de biscuiti vi se par multi…o sa vedeti ca va inselati , dispar foarte repede  de pe farfurie

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti spritati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Mitinita 1

04.05.2013, 22:33

am salvat-o si eu

mihaela76 1

19.05.2013, 21:11

Wau buni,cred ca ai voi incerca si eu,dar mai intai sa-mi cumpar aparatu,cred ca ar fi foarte buni lipiti si cu nutella

Tuxedo 1

20.05.2013, 19:46

Mihaela, sunt nemaipomeniti! cu orice, nutella sau gem!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Teo - pt Andu