Biscuiti spritati, cu unt de arahide

de simona72 in Dulciuri, 27 Noi 2016 | 898 vizualizari

 

In zilele friguroase, cand stam mai mult in casa, imi place sa fac si sa experimentez retete de biscuiti. De cele mai multe ori, ii servim dimineata, la cafea sau la amiaza la ceai. De asemenea, untul de arahide este deliciul fiului meu, este de fapt o pasta de alune tare cremoasa, gustul de alune fiind intens. Reteta este foarte simpla, in general retetele de biscuiti sunt simple si se fac usor. Spritul nu este absolut nevoie sa-l folositi, eu i-am dorit putin mai sofisticati. Daca nu aveti ustensilele necesare folositi doua lingurite…simplu si delicios!!

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt gras
  • 100 gr zahar brut
  • 3 linguri unt de arahide
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 2 oua
  • 220 gr faina
  • ½ lingurita praf de copt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti spritati, cu unt de arahide:

Untul moale la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul. Cand untul a devenit spuma si zaharul da semne ca incepe sa se topeasca, se adauga untul de arahide. Se mixeaza pana la incorporarea completa. Se adauga treptat cate un ou, se mixeaza dupa fiecare, se adauga si vanilia sau esenta preferata. Adaugam faina treptat si mixam la viteza mica. Dupa ce toate ingredientele sunt amestecate, aluatul trebuie sa fie unul cremos si nu foarte gros. Daca vi se pare ca este prea gros, adaugati putin iaurt gras, iar daca vi se pare ca este prea moale, mai adaugati 1-2 linguri faina. Se pune aluatul intr-un pos cu sprit in forma de stea. Se da forma dorita biscuitilor direct intr-o tava cu hartie de copt. Se da tava la cuptorul incins la 180 grade si se coc 10-13 minute, pana sunt usor rumeni. Se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca. Se depoziteaza in cutie de metal cu capac. Sa va fie de bine!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti spritati, cu unt de arahide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

noiinbucatarie 1

28.11.2016, 20:42

merisor 1

29.11.2016, 15:05

Uuuuu, ce faini sunt astia!

diaconta 1

29.11.2016, 22:21

Cred ca ai fost tare buni
am si eu niste unt de arahide si inca nu i-am gasit intrebuintare
biscuitii astia ar fi o idee buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu gem