Biscuiti venetieni

de ala_oancea in Dulciuri, 19 Oct 2009 | 3214 vizualizari

 

Reteta de la colega mea Dora. Este o reteta de biscuiti de pe o insula de langa Venetia, Bussola di Burano.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • 60 gr unt
  • 2 linguri de apa
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie mai mica
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti venetieni:

Se amesteca faina cu zaharul, se adauga galbenusurile si untul si se mixeaza bine, adaugandapa, coaja rasa si zeama de lamaie. Se ia cate o bucata mica de aluat, se ruleaza in palme pana se obtine un snur care se imbina apoi la capete obtinand un inel. Daca nu aveti rabdare, intindeti o foaie mai groasa de aluat si decupati. Se aseaza in tava pe hartie de copt si se introduc in cuptorul preincalzit. Se coc 10-15 minute, pana incep sa se rumeneasca usor. Daca se rumenesc prea tare isi pierd din aroma. Excelenti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti venetieni" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Un dulce de post