Prăjiturele din pişcoturi cu cremă de mentă şi ciocolată

de diaconta in Dulciuri, 2 Aug 2015 | 1996 vizualizari

 

Foarte gustoase şi atrăgătoare aceste prăjiturele. Am pornit de la reţeta Laurei Adamache, http://www.lauraadamache.ro/2015/07/mini-tiramisu.html#_dar eu am preferat o cremă răcoroasă de mentă.
Nu mi-au ieşit prea arătoase pentru că a fost o zi teribil de caldă, iar când le-am pus la frigider au fost cam înghesuite.
Nici pozele nu sunt prea frumuşele pentru că mă grăbeam la pădure ca să scap de arşiţa oraşului. Am luat cu noi şi prăjituirelele, evident.
Reţeta este cât se poate de simplă.

 

INGREDIENTE

  • 30 buc piscoturi

Crema de mentă :

  • 250 g mascarpone
  • 100 g ciocolata alba
  • 50 ml sirop concentrat de menta
  • 200 ml smântâna pentru frisca
  • 2-3 picaturi colorant verde (optional)

Glazura si crema de ciocolata:

  • 100 g ciocolata 74% cacao
  • 100 g ciocolata 45% cacao
  • 200 ml smântâna pentru frisca

Pentru însiropat piscoturile:

  • 2 linguri sirop de menta+1 lingura zeama de limetta
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjiturele din pişcoturi cu cremă de mentă şi ciocolată:

Am scobit piscoturile astfel încât sa fac loc pentru crema.


Am pregatit apoi crema de ciocolata, deoarece o parte din crema am folosit-o pentru a glazura piscoturile.


Am pus frisca într-o cratita si am pus vasul pe foc.

Am adus la punctul de fierbere, am luat vasul de pe foc,am pus ciocolata rupta bucati si am amestecat cu o paleta pâna când s-a topit ciocolata.


Am lasat-o sa se racoreasca iar când deja a prins consistenta,am glazurat 15 piscoturi,pe partea nescobita bineînţeles.


Le-am pus pe un gratar sa se scurga iar apoi la frigider pentru ca glazura sa se întareasca.


Restul cremei am pus-o la congelator jumatete de ora,apoi am mixat-o pâna am obtinut o crema fina.


Am pregatit apoi crema de menta.


Am mixat frisca si am lasat-o deoparte(cred ca din cauza caldurii nu s-a batut prea bine).


Am topit ciocolata alba pe baie de aburi,apoi am adaugat în ea siropul de menta.


Am mixat mascarponele si am adaugat pe rând câte o lingura din ciocolata racorita.


La final am încorporat si frisca si am lasat crema la frigider pentru jumatate de ora.


Daca aveti timp suficient puteti s-o lasati mai mult, astfel încât sa ai ba o consistenta buna pentru ornat.


Am pregatit un sirop din sirop de menta amestecat cu zeama de limetta,astfel s-a accentuat efectul racoritor.


Am însiropat cele 15 piscoturi neglazurate.


Nu trebuie exagerat deoarece acestea se vor înmuia si de la crema.


Am pus crema de menta pe fiecare si am acoperit cu piscorurile glazurate.


Am ornat cu crema de ciocolata si razatura de limetta.


Le-am mai lasat la frigider ca sa se întareasca crema si sa se înmoaie piscoturile.


Poftă bună !!!





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjiturele din pişcoturi cu cremă de mentă şi ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Gicuta69 1

10.08.2015, 10:19

RuxyRux 1

12.08.2015, 20:45

Ce prajiturele delicioase Diuta! Si ce prezentari frumoase faci scumpo!

diaconta 1

12.08.2015, 21:05

Multumesc Ruxy a fost teribil de cald si ma grabeam rau,dar la gust au fost super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Kinder Bueno
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

ieri la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

ieri la 18:35

Tortellini cu carne si legume

ieri la 14:43

Desert tort Anca

de Ancutsa 5

ieri la 11:46

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolată