Chec din albușuri cu rahat și ciocolată

de Rita Ilies in Dulciuri, 1 Iun 2015 | 1052 vizualizari

 

Mi se întâmplă adesea să rămân cu albușuri după ce pregătesc o cremă de tort, maioneze sau cine știe ce alte bunătăți. De cele mai multe ori le pun în caserole și le congelez. Când îmi dau seama că am adunat prea multe fac ba un merengue crocant pentru Pavlova, ba un chec.
Azi am ales un chec umed și pufos, plin de fulgi de ciocolată și rahat de fructe și migdale.

 

INGREDIENTE

  • 6 albușuri
  • 8 linguri cu zahăr pudră
  • 8 linguri cu făină
  • 180 ml ulei
  • două linguri cu zeamă de lămâie
  • 150 g rahat tăiat cubulețe
  • 50 g fulgi de ciocolată
  • o linguriță rasă cu pudră de ghimbir
  • un praf de sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albușuri cu rahat și ciocolată:

Am început prin a tăia rahatul cubulețe. L-am amestecat cu puțin zahăr pudră pentru a nu fi lipicios.


Am adus albușurile la temperatura camerei, am adăugat un praf de sare și zeama de lămâie și am pornit mixerul pe treapta I. Am crescut viteza treptat.


Am adăugat câte o lingură din zahărul pudră și am mixat la viteză maximă până când am obținut o spumă foarte fermă.


Am înlocuit mixerul cu un tel, am adăugat uleiul și am amestecat ușor.


Treptat am adăugat făina cernută, apoi pudra de ghimbir și le-am încorporat cu mișcări fine pentru a păstra spuma fermă.


Împreună cu ultima lingură cu făină am adăugat rahatul și ciocolata.


Am tapetat cu hârtie de copt o tavă mică de chec. Cu ajutorul unei spatule din silicon am răsturnat compoziția în tavă. Am presărat fulgi de ciocolată și deasupra.


Am copt checul în cuptorul preîncins, timp de aproximativ 30 de minute la 170 de grade. Am urmărit ca acesta să devină auriu iar pentru siguranță am făcut testul cu scobitoarea.


Am scos checul pe un grătar și l-am lăsat să se răcească 10-15 minute. N-am avut răbdare să aștept mai mult dar voi ar fi bine s-o faceți pentru a-l putea tăia mult mai ușor.


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Scoateți albușurile din congelator seara și lăsați-le să se dezghețe în frigider peste noapte pentru a evita alterarea lor.

2

Puteți înlocui rahatul cu stafide sau alte fructe uscate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albușuri cu rahat și ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

mirela0911 1

02.06.2015, 08:07

Delicios!

Rita Ilies 1

02.06.2015, 10:03

Ina 1

02.06.2015, 21:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornulete albe