Biscuitii copilariei

de amalia01 in Dulciuri, 19 Noi 2016 | 1175 vizualizari

 

Facand ordine prin camara am gasit dispozitivul cu care faceam biscuiti spritati cand eram copil. Am sunat-o pe mama, dar nu mai avea reteta...Am cautat prin site-urile culinare pana cand o prietena mi-a sarit in ajutor ( Multumesc Sidy!) . Bineinteles ca nu m-am putut abtine sa nu imi pun amprenta pe ea...

 

INGREDIENTE

  • pentru biscuiti:
  • 750 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 1 ou
  • 2 lg untura/ margarina
  • 2 lg smantana
  • 200 ml lapte caldut
  • un praf de sare
  • 1 plic de praf de copt Dr.Oetker
  • 1 plic zahar vanilat Dr. Oetker
  • 1/2 lgt coaja maruntita de lamaie Kotanyi
  • pentru umplutura:
  • cateva lgte de crema de ciocolata
  • pentru glazura:
  • 100 gr ciocolata cu lapte ( eu am folosit Milka )
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuitii copilariei:

Mai intai aduci toate ingredientele la temperatura camerei.


500 gr de faina amesteci cu untura si sfaramitezi bine.


Adaugi zaharul, oul, smantana in care ai dizolvat bine praful de copt, praful de sare, zaharul vanilat si coaja de lamaie si framanti bine.


Adaugi laptele cate putin, alternativ cu restul de faina si framanti pana cand obtii un aluat elastic care nu se lipeste de mana.


Aluatul astfel obtinut il dai prin masina de tocat carne la care ai atasat dispozitivul special si formezi biscuitii de cca 4-5 cm, pe care ii asezi in tava cu hartie de copt.


Dai tava la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute.


Intre timp pregatesti glazura, topind ciocolata pe baie de abur, la care adaugi frisca.


Lipesti biscuitii doi cate doi cu crema de ciocolata, iar capetele le pensulezi cu glazura de ciocolata.


Servesti cu drag!


Tips&Tricks: Am pastrat o parte din biscuiti si i-am pudrat cu zahar...asa cum facea mama.

 

TIPS-URI

1

biscuiti

2

copilarie

3

fursecurim, biscuitim si premii primim

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuitii copilariei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

mirela0911 1

20.11.2016, 16:14

Frumosi si buni!

Rocsi 1

20.11.2016, 19:50

Ne facea mama cutii intregi cu biscuiti din astia cand eram mici, doar ca simpli ii serveam, nu umpluti!

Rahela Velicu 1

20.11.2016, 20:14

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

10060 puncte

Constelatialeu

8830 puncte

Lau

Lau 9

8350 puncte

Andreea Caroline

7840 puncte

mihaelar63

6880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de perisoare
  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere