Biscuitii " GOOOOOOOL !!! "

de anisoara in Dulciuri, 11 Iul 2010 | 38668 vizualizari

 

In solidaritate cu Nadina .

 

INGREDIENTE

  • 3 oua  
  • 1/2 pahar de zahar    
  • 250 gr de margarina de 80 % grasime
  • 3 pahare de faina
  • 2 linguri de maioneza  
  • 1/2 lingurita de sare  
  • 1/2 lingurita de bicarfbonat de sodiu  
  • Pt umplutura:
  • un borcan de lapte condensat fiert (380 gr)
  • miez de nuca pisat - optional
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuitii " GOOOOOOOL !!! ":

Ouale se separa in galbenusuri si albusuri. Albusurile se pastreaza in frigider. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana vor obtine o culoare alba si se amesteca cu margarina molcuta. Se framanta cu faina cernuta.


Aluatul va fi foarte indesat. Se adauga albusurile batute cu sare , maioneza si bicarbonatul de sodiu stins cu otet. Se framanta aluatul cca 10 minute. Rezulta un aluat mai tare, dar este plastic. Se adauga in formele de nuci cate putin aluat si se coc in cuptorul incalzit la 180-200 C, circa 5-8 minute.. Dar urmariti dupa forma , pe care o aveti, cand s-au rumenit le scoateti.


Daca aveti tigaie-forma cu 2 jumatati pentru coacerea jumatatilor de biscuti , atunci trebue sa procedati in urmatorul fel.


Se incalzeste tigaia la foc mare pe o parte si alta, cate 3 minute. Se deschide si se unge cu untura . Se adauga bilele ,facute dinainte in fiecare gaura si se acopera cu a doua jumatate a tigaii. Se strange bine de manere. Cand se aude un sunet sssssssss , atunci se pun la copt pe aragaz. Cu partea , unde sunt goluri de biscuti. Se coace 1 minut, se intoarce cu partea , unde sunt sferele de biscuti si se coace 3 minute. Se mai intoarce odata si se mai coace 3 minute. Gata.... se deschide tigaia, si veti vedea rezultatul. Veti ramane incantata de culoarea aluatului ce l-ati obtinut. Se procedeaza la fel cu tot aluatul facut.


Pentru prima data va recomand sa preparati jumatate din aluat, pentru ca se obtin o sumedenie de biscuiti- nucusoare.


Se scoate din forma, se racesc si se umple cu lapte condensat fiert. La dorinta se adauga si miez de nuca pisat.


Jumatatile se lipesc intre ele. La gust sunt putin sfaramicioase si foarte gustoase.


Prepararea umpluturii :


Laptele condensat se fierbe timp de 2.5- 3 ore la un foc normal intr-un vas cu un prosop asternut la fundul vasului. Atentie : se raceste pe deplin si numai dupa aceasta se deschide borcanul. La dorinta , se amesteca cu nuca pisata.

 

TIPS-URI

1

Ca varianta , va dau alta crema pt biscuti:Crema de ciocolata fiarta: 2 oua se amesteca cu un pahar de zahar, se adauga 2 linguri pline de faina si 2 linguri de cacao. Totul se amesteca bine.O.5 l de lapte se fierbe si treptat se adauga compozitia de cacao cu oua. Mereu se amesteca in timpul fierberii, pana se ingroasa bine.  Cand  crema este putin calduta se adauga  50-80 de grame de unt molcut si putin rom. Se amesteca foarte bine. Dupa ce se raceste crema se poate de implut jumatatile de biscuti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuitii " GOOOOOOOL !!! "" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

plaviniateodora 1

30.11.2013, 21:40

Unde pot sa cumpar forma?

rena 1

01.12.2013, 01:16

preferatele mele

julianna10 1

31.07.2014, 20:44

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu afine de padure