Cornuri cu mere

de Gherca Daniela in Dulciuri, 24 Feb 2016 | 4091 vizualizari

 

Sunt excelente atunci cand vrei ceva bun facut cu manuta ta si cu ceva cald langa, mmm! :x

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 550g faina
  • un praf de sare
  • 1 cubulet drojdie proaspata
  • 100g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 ou + 1 albus
  • 300 ml lapte
  • 125g unt

Umplutura:

  • 1200g mere
  • 5 linguri zahar
  • scortisoara

Pentru uns:

  • 1 galbenus de ou
  • 3 linguri lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu mere:

Facem pentru inceput aluatul: Punem faina intr-un lighean, punem si putina sare apoi amestecam cateva secunde cu un tel, sau o furculita. Facem o adancitura in centru si adaugam drojdia pe care am dizolvat-o inainte in 2 linguri zahar, apoi presaram putina faina deasupra, pana crapa. Laptele il incalzim putin (nu fierbinte) cu zaharul, vanilia si esenta de vanilie si le adaugam in ligheanul cu faina, punem si oul cu albusul care trebuie sa fie la temperatura camerei si incepem sa framantam un aluat omogen.

Treptat adaugam si untul topit pana il incorporam bine. Rezultatul un aluat pufos, care sa nu se lipeasca de maini si usor de manevrat. Lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul, acoperit cu folie plastic.


Umplutura: Curatam merele de coaja, apoi le trecem prin razatoare cu ochiuri mari si le punem la fiert impreuna cu zaharul si scortisoara pana scade tot sucul lasat de mere. Lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand.


Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 3 si fiecare parte intindem cate o foaie (nu foarte subtire), iar cu ajutorul unul cutit taiem prima data in 2 pe verticala, apoi inca 2 taieri pe diagonala. Incepem ca umplem triunghiurile de aluat cu umplutura de mere. Strangem frumos pana formam cornul. Asezam cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi ii ungem pe fiecare cu galbenusul amestecat cu laptele, dupa care ii bagam la cuptor pana se rumenesc frumos deasupra.

Sunt pufosi si deliciosi! Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Bunica 1

24.02.2016, 19:31

Frumoase și gustoase!

Rocsi 1

24.02.2016, 19:42

Ce delicioaseeeeeee

mirela0911 1

25.02.2016, 17:57

Ce buneeee sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pandispan marmorat