Gogoşi cu marmeladă de prune

de botcrina in Dulciuri, 31 Ian 2012 | 1837 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg făină
  • 400 ml lapte
  • 100 ml apă călduţă
  • 1 cub drojdie
  • 2 ouă
  • coajă de lămâie sau portocală
  • 5 linguri zahăr tos
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 200 g zahăr pudră (pentru pudrat gogoşii)
  • 200 g marmeladă de prune (din producţia proprie) pentru umplutură
  • ulei pentru prăjit
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogoşi cu marmeladă de prune:

Într-un vas înalt punem făina şi facem o gaură la mijloc, adăugăm drojdia, 1 lingură de zahăr, 1 lingură de lapte, puţină apă şi puţină făină, după care lăsăm să crească puţin. 

După ce a crescut adăugăm în compoziţie celelalte ingrediente şi frământăm până obţinem un aluat potrivit de tare.Lăsăm la crescut circa 30 de minute.

Împărţim aluatul in două părţi egale, apoi le întindem pe rând pe fiecare. Facem o foaie dreptunghiulară, punem până la jumătate din loc în loc marmeladă apoi partea neumplută o împăturim peste cea umplută.

Apăsăm cu degetele locurile goale pentru a elimina aerul   dar şi pentru a nu se desface. Luăm un pahar şi decupăm gogoşile, le mai lăsăm puţin pe masă la crescut până se încinge uleiul, după care le prăjim.

Scoatem gogoşile din ulei, pe un şerveţel absorbant şi le lăsăm la răcit. Pe urmă le pudrăm cu zahăr praf amestecat cu zahăr vanilat.

Sunt foarte bune servite reci cu un pahar de lapte călduţ.

 

RETETA IN IMAGINI

Gogoşi cu marmeladă de prune-0
Gogoşi cu marmeladă de prune-1
Gogoşi cu marmeladă de prune-2
Gogoşi cu marmeladă de prune-3
Gogoşi cu marmeladă de prune-4
Gogoşi cu marmeladă de prune-5
Gogoşi cu marmeladă de prune-6
Gogoşi cu marmeladă de prune-7

COMENTARII (7)

Lau

Lau 1

31.01.2012, 16:57

delicioase

iri_iri

iri_iri 1

31.01.2012, 18:32

Rocsi

Rocsi 1

31.01.2012, 20:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!