Black Forest Cheesecake

de Criss in Prajituri, 29 Iul 2014 | 2189 vizualizari

 

Cheesecake-ul fara coacere este un desert perfect mai ales vara cand fugim de cuptor.
De aceasta data l-am facut cu visine si ciocolata. O combinatie foarte reusita zic eu. Dar la fel a zis si Alex, care n-a mai avut rabdare si m-a pus sa-l tai, desi ar mai fi trebuit sa stea vreo doua ore in frigider. :D

 

INGREDIENTE

  • Crusta:
  • -300 g biscuiti
  • -100 g zahar pudra
  • -150 g unt
  • -esenta de migdale
  • Ganache de ciocolata:
  • -100 g ciocolata neagra
  • -100 ml frisca lichida
  • Crema de branza:
  • -300 g branza de vaci cremoasa
  • -200 g smantana 25% grasime
  • -350 ml frisca Meggle
  • -220 g zahar pudra
  • -2 pliculete zahar vanilat
  • -1 pliculet gelatina hidratata in putin lapte
  • Jeleu de visine:
  • -500 g visine
  • -1 budinca vanilie
  • -160 g zahar
  • -300 ml apa
  • Glazura:
  • -100 g ciocolata neagra
  • -100 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Black Forest Cheesecake:

Biscuitii se zdrobesc (eu i-am dat prin masina de tocat carne si nu s-au facut foarte fini, dar dupa parerea mea, astfel blatul iese perfect. Asadar se amesteca biscuitii macinati cu zahar pudra si unt topit. Pe o tava se pune inelul detasabil al unei forme de tort. Se pune amestecul de biscuiti si se taseaza bine cu o lingura pana devine un blat compact. Se pune tava in frigider pana cand se prepara crema.


Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-un vas pe baie de aburi impreuna cu frisca lichida. Cand ciocolata s-a topit, se amesteca pana devine o crema omogena, apoi se toarna peste crusta de biscuiti. Se pune tava in frigider 30 minute pana se intareste ciocolata.


Branza se lasa la scurs daca e apoasa. Se amesteca cu zaharul pudra si zaharul vanilat, se adauga smantana si se bate cu mixerul pana devine cremoasa. Separat se bate frisca, apoi se amesteca cu crema de branza. Se toarna si gelatina dizolvata, calduta dar atentie, nu trebuie sa ajunga la punctul de fierbere.


Se amesteca visinele cu zaharul, peste ele se toarna praful de budinca diluat cu apa si se fierbe jeleul la foc mic.


Peste blatul de biscuiti punem ganache de ciocolata, apoi jumatate din crema de branza, jeleul de visine, restul de crema de branza si deasupra turnam glazura de ciocolata, care e de fapt tot un ganache simplu. Ornam dupa imaginatie. Eu am pastrat putin jeleu de visine si l-am pus pe mijloc, iar de jur imprejur am spritat putina frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Black Forest Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Criss 1

30.07.2014, 07:55

Multumesc.

Lau 1

30.07.2014, 10:54

MOKUSKA 1

30.07.2014, 17:29

Vaaai cum arata! O combinatie perfecta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu cirese