Desert savarine cu ciocolata

de cristina1985 in Prajituri, 29 Iul 2017 | 300 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 g faina
  • 50 g cacao
  • 2 oua
  • 160 ml lapte cald
  • 30 ml ulei
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lg zahar
  • un praf sare
  • Sirop:
  • 400 ml apa
  • 150 g zahar
  • 1 fiola esenta rom
  • Umplutura 1:
  • 1 plic frisca
  • lapte
  • Umplutura 2:
  • 500 ml lapte
  • 2 oua
  • 3,5 linguri zahar
  • 4 lg amidon
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • Ornat:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 5 lg lapte
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert savarine cu ciocolata:

Aluatul: Se amesteca laptele cald cu zaharul si drojdia. In alt bol, cernem faina si cacaua, adaugam sarea, ouale, uleiul si compozitia de lapte cu zahar si drojdie si se amesteca. Se acopera vasul si se lasa la crescut 1 ora si 30 minute sau pana isi dubleaza volumul. Se pun in forme de briose, unse cu unt si tapetate cu faina. In total, trebuie sa iasa 12-13 bucati. Se tin 20 minute, la 180 o C. Se lasa la racit.


Siropul: Se fierbe apa cu zaharul, iar cand a dat in clocot, se inchide focul si se adauga esenta rom.


Umplutura 1 : Eu am facut savarine si cu frisca si cu crema de vanilie. In cazul in care faceti ca mine, va trebuie doar 1 plic de frisca si lapte, cat scrie pe plic.


In cazul in care le faceti pe toate cu frisca, se bat 450 ml frisca cu telul sau mixerul. Se adauga 3-4 picaturi zeama lamaie si 1 lg zahar.


Umplutura 2: Se pune la fiert laptele. In alt vas, se amesteca ouale cu zaharul, zaharul vanilinat, esenta vanilie (care de obicei se pune la urma, dar pentru ca uit de ea, o pun la inceput), amidonul, pana se face ca o crema. Cand laptele face spume, se adauga aceasta crema de oua , treptat, amestecand mereu, pentru a nu se face cocoloase. Se fierbe 15 minute, la foc mic, amestecand tot timpul. La sfarsit, cand este gata, se presara zahar pudra, pentru a nu face pojghita.


Savarinele racite se inmoaie in sirop cateva minute, pe fiecare parte. Se intorc si se taie capacelul, dar nu in intregime.


Ornat: Se topeste ciocolata in 5 lg lapte.


Se ung capacelele cu ciocolata. Se umplu cu crema de vanilie (o parte ) si/sau frisca restul.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert savarine cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Rocsi 1

31.07.2017, 21:39

cristina1985 1

01.08.2017, 16:19

Multumesc!

dantes 1

03.08.2017, 12:08

Delicioase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Humus cu ardei copti
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

RETETA RECOMANDATA
Prajitura amandina