Prajitura simpla

de _Alina_ in Prajituri, 18 Dec 2013 | 8979 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua foarte mari (xl)
  • 2 lg lapte
  • 10 lg cu varf zahar tos
  • 7 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 lg ulei
  • coaja de la o portocala
  • Crema de ciocolata
  • 400 g frisca lichida neindulcita (Pilos am folosit eu)
  • 300 g ciocolata (200 g cioco cu lapte + 100 g cioco amaruie)
  • Sirop
  • 3 lg sirop concentrat de zmeura amestecat cu 120 ml apa plata
  • Decor
  • 150 g ciocolata pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura simpla:

Blat:

1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.

2. Separam albusurile de galbenusuri.

3. Batem galbenusurile cu 4 lg zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam uleiul si laptele si mixam in continuare pana la incorporare.

4. Cacaoa o amestecam cu praful de copt, le cernem in galbenusuri si mixam pana la incorporare.

5. Mixam albusurile cu praful de sare pana cand se transforma in spuma. Adaugam 6 lg de zahar si mixam pana la dizolvarea acestuia.

6. In compozitia cu cacao si galbenusuri batute adaugam 2-3 linguri de albusuri si amestecam cu o spatula, apoi rasturnam totul in albusurile spuma si amestecam usor cu o spatula. Cernem faina in compozitie si o incorporam cu ajutorul spatulei sau cu a unei linguri de lemn, in final incorporam coaja de portocala.

7. Turnam compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 35-45 min. Faceti testul scobitorii, daca iese curata => blat copt.      

Crema:

1.Punem frisca lichida intr-o cratita non-aderenta, infierbantam fara a  da in clocot, adaugam ciocolata rupta in bucati mici, lasam 1-2 minute asa, apoi invartim pentru a omogeniza compozitia. 

2. O lasam la racit, apoi o introducem in frigider pentru 4 ore.

3. Inainte de a monta prajitura scoatem crema de la frigider si o mixam bine, pana capata volum si se deschide la culoare.    

  Asamblare:   

1. Insiropam prajitura, o taiem in patrate de 4-5 cm.

2. Punem crema intr-un pos si spritam deasupra fiecarui patrat.

3. Razuim 50 g ciocolata si punem putin pe motul de crema a fiecarui patrat.

4. Restul bucatelelor de ciocolata le infingem in crema. 

S-aveti pofta! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura simpla" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata si visine