Prajitura simpla

de _Alina_ in Prajituri, 18 Dec 2013 | 5273 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua foarte mari (xl)
  • 2 lg lapte
  • 10 lg cu varf zahar tos
  • 7 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 lg ulei
  • coaja de la o portocala
  • Crema de ciocolata
  • 400 g frisca lichida neindulcita (Pilos am folosit eu)
  • 300 g ciocolata (200 g cioco cu lapte + 100 g cioco amaruie)
  • Sirop
  • 3 lg sirop concentrat de zmeura amestecat cu 120 ml apa plata
  • Decor
  • 150 g ciocolata pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura simpla:

Blat:

1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.

2. Separam albusurile de galbenusuri.

3. Batem galbenusurile cu 4 lg zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam uleiul si laptele si mixam in continuare pana la incorporare.

4. Cacaoa o amestecam cu praful de copt, le cernem in galbenusuri si mixam pana la incorporare.

5. Mixam albusurile cu praful de sare pana cand se transforma in spuma. Adaugam 6 lg de zahar si mixam pana la dizolvarea acestuia.

6. In compozitia cu cacao si galbenusuri batute adaugam 2-3 linguri de albusuri si amestecam cu o spatula, apoi rasturnam totul in albusurile spuma si amestecam usor cu o spatula. Cernem faina in compozitie si o incorporam cu ajutorul spatulei sau cu a unei linguri de lemn, in final incorporam coaja de portocala.

7. Turnam compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 35-45 min. Faceti testul scobitorii, daca iese curata => blat copt.      

Crema:

1.Punem frisca lichida intr-o cratita non-aderenta, infierbantam fara a  da in clocot, adaugam ciocolata rupta in bucati mici, lasam 1-2 minute asa, apoi invartim pentru a omogeniza compozitia. 

2. O lasam la racit, apoi o introducem in frigider pentru 4 ore.

3. Inainte de a monta prajitura scoatem crema de la frigider si o mixam bine, pana capata volum si se deschide la culoare.    

  Asamblare:   

1. Insiropam prajitura, o taiem in patrate de 4-5 cm.

2. Punem crema intr-un pos si spritam deasupra fiecarui patrat.

3. Razuim 50 g ciocolata si punem putin pe motul de crema a fiecarui patrat.

4. Restul bucatelelor de ciocolata le infingem in crema. 

S-aveti pofta! 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura simpla-0
Prajitura simpla-1

COMENTARII (48)

Valclaudia

Valclaudia 1

19.12.2013, 18:30

Doamne, cat de bine arata!

Rux

Rux 1

20.12.2013, 22:11

Excelenta!

laura_n

laura_n 1

22.12.2013, 12:46

tot ce faci tu..ma face sa te hate you ))
big like!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!