Prajitura cu branza ricotta,frisca si mango

de Toamna07 in Prajituri, 20 Ian 2015 | 4675 vizualizari

 

Tort,fursecuri si rulade/ Prajituri de promenada/ Toate-s bune, delicate/ Creme fine asortate,/ Sunt facute special/ Pentru un asa regal !

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 4 oua
  • 200 g margarina
  • 220 g zahar
  • 200 g faina amestecata cu 1 lingurita praf de copt
  • 4 linguri rase cu cacao
  • esenta de vanilie
  • Ingrediente crema :
  • 250 g branza ricotta
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 mango mare
  • 4 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 10 g gelatina ( 1 plic)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza ricotta,frisca si mango:

Pentru ornat aveam nevoie de 250 g frisca pe care o amestecam cu 3 linguri de iaurt de fructe (mango,piersici,caise...)


Mango se coace foarte bine daca il tineti doua zile inchis intr-o punga impreuna cu o banana. La fel procedez si cu avocado.



Mod de preparare blat :


Ouale intregi le mixam la viteza mare impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Margarina lichida se amesteca cu cacaua si se toarna incet peste oua in timp ce mixam. Adaugam esenta de vanilie(1 lingurita). Reducem viteza la mixer si presaram faina cu praf de copt. Aluatul omogen il asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Dam la cuptor preincalzit la 180 de grade pentru 30_35 minute. Cand este gata se desprinde usor de margini ,dar facem si testul cu scobitoarea. Blatul rece se taie in doua pe orizontala.



Mod de preparare crema de branza ricotta cu mango :


Ricotta se freaca cu zaharul pudra si putina esenta de vanilie. Frisca se bate si se amesteca trptat cu branza.Amestecam cu o paleta. Gelatina inmuiata se pune 2-3 minute pe baie de aburi pana se dizolva de tot. Urmarim instructiunile de pe plic. Turnam gelatina dizolvata peste crema si amestecam . Punem cubuletele de mango in crema. Blatul se poate insiropa usor cu suc de fructe. Asezam toata crema intre blaturi si dam la rece pentru cateva ore. Portionam prajitura si o ornam cu frisca batuta amestecata cu iaurt de piersici.


Nu te poti opri din gustat ! :) Este delicioasa si extrem de racoritoare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza ricotta,frisca si mango" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

roxana_simona 1

22.01.2015, 12:46

Mihaela11_jo 1

22.01.2015, 18:50

F aromata

ancutsa 1

19.09.2016, 16:27

Foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu Ricotta