Prajitura cu Ricotta

de Andreea Caroline in Prajituri, 14 Iun 2016 | 1062 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina tip '00'
  • 200 gr Ricotta
  • 200 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 3 oua
  • 1\2 plic praf de copt
  • zahar pudra
  • 3 linguri cu ornamente ciocolata
  • ornamente colorate ( pentru decor)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu Ricotta:

Punem intr-un bol ricotta impreuna cu zaharul si amestecam bine cu ajutorul unui tel ( sau putem folosi mixerul) .

Adaugam apoi ouale si amestecam in continuare. 

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei ( daca l-ati scos tarziu din frigider,il puteti topi la flacara mica ca apoi sa il lasati sa se raceasca) .Il adaugam il bolul cu ricotta si amestecam bine cu celelalte ingrediente. 

Punem apoi faina si praful de copt ,putin cate putin ,amestecand bine de fiecare data. 

La final adaugam cele trei linguri cu ornamente de ciocolata.

Tapetam o tava cu hartie de copt ,turnam compozitia ,niveland usor cu o lingura. Presaram zahar pudra si dam tava in cuptor ( incins in prealabil ) la 180 grade pentru 30-40 minute.

Presaram din nou zahar pudra si ornamente colorate si lasam tava in cuptorul stins,pana se raceste.

Feliem dupa preferinta si servim.

Pofta buna !  

 

 

 

TIPS-URI

1

Putem inlocui cele 3 linguri cu ornamente de ciocolata cu nuca tocata sau alune .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Andreea Caroline 1

23.06.2016, 15:05

Rux

ancutsa 1

19.09.2016, 16:26

Tare buna!

Andreea Caroline 1

25.09.2016, 13:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!