Tarta de toamna: cu mere, pere si gutui

de Rocsi in Prajituri, 12 Oct 2016 | 5211 vizualizari

 

Nimic nu este mai bun, mai parfumat si mai gustos ca si o tarta cu fructe de toamna. Aluatul se topeste in gura, umplutura se combina armonios cu scortisoara, iar rezultatul este unul de vis. In plus, nu am folosit zahar, ci indulcitor de la Green Sugar, asa ca nu mi-a fost frica sa mananc o bucatica in plus ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 gr unt
  • 3 linguri iaurt
  • 1 ou
  • 350 gr faina
  • 1 lingura indulcitor Green Sugar pulbere ( sau 1 lingura si 1/2 zahar normal)
  • 1 pliculet vanilie Green Sugar
  • 1 lingurita praf de copt

Pentru umplutura:

  • 1.2 kg mere
  • 400 gr pere
  • 250 gr gutui
  • 1 lingurita unt
  • 2 linguri indulcitor Green Sugar pulbere ( sau 3 linguri zahar normal)
  • 2 stelute de anason
  • 1 lingurita scortisoara pudra
  • 1 pliculet vanilie Green Sugar
  • Green Sugar pudra ( sau zahar pudra)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de toamna: cu mere, pere si gutui:

Incepem cu umplutura:
Spalam fructele, le curatam de coaja.
Merele si perele, le dam prin razatoarea cu ochiuri mari, le stoarcem de zeama.
Gutuile le dam prin razatoarea cu ochiuri mici.
Intr-o tigaie punem untul, merele cu perele stoarse si gutuile.
Presaram Green Sugar-ul, dam drumul stelutelor de anason si lasam la foc mediu spre mare, pana se trage tot lichidul.

Cam 8-10 minute dureaza. Inainte sa fie gata umplutura, punem scortisoara, vanilia Green Sugar si mai lasam 1 minut pe foc.
Cand este gata, dam umplutura deoparte si o lasam sa se raceasca.
Aluatul:
Untul rece il amestecam cu oul, iaurtul si indulcitorul.
Le amestecam bine, apoi punem vanilia, praful de copt si faina treptat.
Cat putem amestecam cu lingura, iar cand incepe sa se intareasca, framantam cu mana.
Vom obtine un aluat nelipicios si usor de modelat.

Il invelim in folie, il dam 15-20 de minute la frigider.
Scoatem aluatul de la frigider, rupem ceva mai mult de jumatate din el.
Intindem o foaie potrivit de subtire.
Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta, punem foaia de aluat.
Peste aluat punem umplutura, o nivelam, iar surplusul de aluat de pe margini, il indepartam.
Restul de aluat il intindem, taiem fasii si formam un grilaj pe tarta.

O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana este frumos rumenita.
Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.

O pudram cu indulcitor, o portionam si servim.
Ce ramane, o acoperim cu folie alimentara si o tinem in frigider.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de toamna: cu mere, pere si gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Rocsi 1

21.10.2016, 10:23

Ma bucur mult ca va place. Este o tarta foarte buna si aromata!

Panacris 1

08.10.2018, 09:35

Rocsi 1

08.10.2018, 18:41

Cris

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta cu gutuie