Desert nuci cu ciocolata in aluat si crema de nuci

de Merisor in Prajituri, 29 Dec 2019 | 715 vizualizari

 

Sunt chiar deosebite aceste nuci cu ciocolată în aluat și cremă de nuci!
Aluatul este unul sfărâmicios, dar este și normal să fie așa pentru că am folosit untură și puțină smântână, numai ingrediente bune pentru un aluat fraged, reușit.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 gr ciocolată amăruie
  • 50 ml lapte
  • 150 gr untură de porc
  • 100 gr smântână
  • 2 ouă
  • 50 gr zahăr
  • 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurițe esență de rom
  • 700-750 gr făină
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema de nuci:
  • 100 gr nuci măcinate
  • 50 gr zahăr vanilat
  • 6 pișcoturi savoiardi sfărâmate
  • 150 ml lapte fiert
  • 250 gr mascarpone
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • puțină scorțișoară
  • 1 praf de sare
Portii: 75
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert nuci cu ciocolata in aluat si crema de nuci:

Mai întâi topim ciocolata. Rupem ciocolata în bucăți mici, pe care le adăugăm într-un vas, pe foc, împreună cu laptele. Amestecăm intens până se topește ciocolata și se omogenizează compoziția. O lăsăm, apoi, să se răcească. În bolul mixerului adăugăm toate ingredientele, mai puțin făina din care punem doar o parte, amestecată cu bicarbonatul. Pornim mixerul, asamblat cu brațul pentru aluaturi și îl lăsăm să amestece aluatul până se omogenizează. Adăugăm, treptat și restul de făină, atâta cât să rezulte un aluat ferm și nelipicios. Scoatem aluatul din vasul mixerului, îl înfășurăm în folie alimentară și îl dăm la frigider pentru 40-50 de minute. Apoi, rupem din aluat și formăm mici biluțe care să ocupe jumătate din orificiile formei de copt nuci. Încingem forma de copt nuci, pe flacăra de la aragaz și punem biluțele de aluat în orificiile acesteia. Coacem cojile de nuci cu ciocolată în aluat, pentru aproximativ 1 minut pe fiecare parte, la început. Pe parcurs, timpul de coacere se reduce, deoarece forma va fi destul de încinsă. Pentru cremă, măcinăm miezul de nucă și îl amestecăm cu pișcorturile sfărâmate. Dacă nu avem pișcoturi la îndemână, folosim 8-10 biscuiți pe care îi sfărâmăm. Fierbem laptele cu un praf de sare și zahărul și îl turnăm peste amestecul de nuci și pișcoturi. Omogenizăm compoziția, adăugăm esența și scorțișoara, apoi o lăsăm la răcit. Când este bine răcită, o amestecăm cu mascarponele și umplem cu ea, cojile de nuci cu ciocolată în aluat. Păstrăm nucile în cutii metalice sau de carton, cu capac. Spor și poftă bună să aveți!


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert nuci cu ciocolata in aluat si crema de nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Gherca Daniela 1

29.12.2019, 22:14

wow, super delicioase!

oanapl 1

29.12.2019, 22:44

Ce bine arată!

Rocsi 1

03.01.2020, 20:08

Ce mult imi plac nucile umplute! Varianta asta cu ciocolata nu am servit niciodata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

8247 puncte

Rocsi

4922 puncte

Constelatialeu

4723 puncte

RODIMUR

3513 puncte

Ksenya

2276 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu prune si smantana