Prajitura rapida cu branza dulce si stafide

de Patricia Iordache in Prajituri, 4 Iun 2013 | 22855 vizualizari

 

Imi place foarte mult placinta cu branza dar m-am gandit ca ar fi bine sa incerc si alte preparate care au la baza branza si stafide. Am preluata aceasta reteta de pe blog-ul Laurei Sava si va spun doar atat: Simplu de facut si extraordinar de buna!

 

INGREDIENTE

Ce ne trebuie pentru blat:

  • 80 gr. unt;
  • 80 gr. zahar;
  •  200 gr. faina;
  •  1 ou;
  •  1 lingurita rasa cu bicarbonat;

Ce ne trebuie pentru crema:

  •  3 galbenusuri;
  •  1 ou (intreg);
  •  200 gr. zahar;
  •  2-3 pliculete zahar vanilat;
  •  500 gr. branza dulce (scursa bine de zer);
  •  330 ml. lapte;
  •  3 linguri cu gris;
  •  1 plic praf de budinca -vanilie;
  •  stafide (cat dorim);

Ce ne trebuie pentru bezea:

  •  3 albusuri;
  •  200 gr. zahar;
  • un praf de sare;
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rapida cu branza dulce si stafide:

Cum preparam blatul:


Amestecam toate ingredientele si intindem aluatul obtinut intr-o forma cu fundul detasabil, tapetata cu hartie de copt (forma mea are 23 cm diametrul).


Cum preparam crema:


Cele 3 galbenusuri si oul intreg le mixam bine cu zaharul, pana cand acesta se dizolva complet. Adaugam restul ingredientelor si amestecam bine.


Cum preparam bezeaua:


Albusurile le presaram cu un praf de sare si mixam pana devin spuma. Adaugam zaharul putin cate putin si mixam pana obtinem o spuma densa.


Cum montam prajitura:


Peste blatul asezat in forma adaugam crema si punem la 200 grade, pentru 40-45 minute, pana devine usor rumena. Scoatem tava pe un grilaj si adaugam bezeaua pe toata suprafata prajiturii.


Lasam la 180 grade pentru 10-15 minute pana ce bezeaua devine aurie.


Lasam sa se raceasca si portionam cu ajutorul unui cutit umed.

 

TIPS-URI

1

putem decora cu cateva capsuni

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rapida cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

janette 1

07.06.2013, 17:45

Acum e in cuptor cu branzica...sa vedem ce va iesi.Multumesc pare mmmm....

Patricia Iordache 1

07.06.2013, 18:36

Cat ma bucur! Astept sa-mi spui cum ti-a iesit si daca ti-a placut!

ralu_ca 1

23.01.2015, 19:13

Excelentă

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Vatruski - reteta traditional ruseasca de bascute cu branza