Tarta cu mere si crema de vanilie

de Poliana in Prajituri, 21 Feb 2013 | 7566 vizualizari

 

O tarta buna de tot ce combina foarte bine doua ingrediente delicate: merele si vanilia. Se da gata foarte repede :))

 

INGREDIENTE

  • Tarta
  • 250 gr faina
  • 100 gr unt rece
  • 1 ou
  • 40-50 ml apa rece
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • Umplutura
  • 5 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 20 gr faina
  • 15 gr amidon
  • 400 ml lapte
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 praf sare
  • 2 mere medii
  • Decor
  • 3 mere ionatan
  • Sirop
  • 40 ml apa
  • 40 gr zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si crema de vanilie:

Pregatim aluatul: Faina o cernem si in mijloc facem o adancitura unde vom pune untul taiat cubulete, oul sarea si zaharul. Incepem sa framantam cu varfurile degetelor. Cand ajungem la un aluat omogen incepem sa adaugam apa rece (de la frigider) treptat pana cand obtinem un aluat elastic si nelipicios. Il invelim in folie alimentara si-l dam la rece pentru minim 30 de minute. 

Trecem repede la umplutura: Punem laptele pe foc impreuna cu 50 gr de zahar. Galbenusurile le frecam separat cu restul de zahar pana cand isi deschid culoarea. Adaugam faina si amidonul si amestecam bine. Cand laptele este fierbinte adaugam 1-2 linguri de lapte peste galbenusuri si amestecam repede cu telul ca sa nu obtinem omleta in loc de crema. Turnam apoi galbenusurile peste laptele ramas si punem compozitia pe foc amestecand continuu. Lasam pe foc 2-3 minute pana cand crema se ingroasa. O luam de pe foc, adaugam extractul de vanilie si o acoperim cu folie alimentara, apoi o dam la rece.

Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Luam aproximativ 250gr din aluatul obtinut - din restul se pot face biscuiti, sunt deliciosi - si il intindem intr-o foaie rotunda de 3-4mm grosime. Ungem o forma de tarta ( 24cm diametru ) cu unt. Transferam cu grija aluatul in tava si indepartam eventualul surplus. Acoperim aluatul cu hartie de copt si-l coacem pentru 15 minute.

In acest timp spalam bine merele - toate 5 - alegem doua mere pe care le taiem cubulete. Acestea le vom incorpora in crema. Celelalte mere le taiem felii subtiri pe care le punem una peste cealalta pentru a nu-si schimba culoarea.

Scoatem aluatul de tarta din cuptor si miscoram focul la 190 de grade. Turnam peste el crema de vanilie cu mere, iar deasupra aranjam feliile de mere pornind de la margini inspre interior. Introducem tarta la cuptor pentru 35-40 de minute. 

Pregatim un sirop din apa si zahar pe care le punem pe foc si lasam sa fiarba 4-5 minute. 

Cand este gata tarta (merele de deasupra trebuie sa fie moi dar nu uscate) o ungem cu siropul preparat si o lasam la racit. O portionam dupa preferinta si o servim asa sau acompaniata de frisca. Noi am renuntat la frisca, a fost prea buna ca sa mai fie nevoie de completari :)

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

kukibella 1

11.09.2013, 17:15

Alina26 1

11.09.2013, 17:29

ce fain arata!!!!la favorite cu ea!!!

mihaelar63 1

11.09.2013, 17:39

Asa este , super !!! Fain e explicat modul de preparare al cremei

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere rase