Prajitura "O noapte la Venetia"

de anca_rm in Prajituri, 6 Mai 2014 | 16185 vizualizari

 

Am vazut-o la mai multi bucatarasi si trebuia sa o incerc . Este buna si arata bine :).
Am facut reteta de la Miha .

 

INGREDIENTE

  • Blat alb:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 100 g fulgi de cocos
  • 3 linguri faina
  • Blat negru:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 5 linguri lapte
  • 200 g unt
  • 3 linguri faina sau amidon
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml smantana pentru frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "O noapte la Venetia":

Blat alb:


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.


Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma care nu curge daca intoarcem castronul.


Incorporam apoi faina amestecata cu fulgii de cocos si amestecand cu o spatula de jos in sus.


Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.(20x30)


Blat cu cacao:


Separam ouale si batem albusurile cu un praf de sare.


Adaugam zaharul si mixam bine.


Galbenusurile amestecate cu uleiul si esenta de rom se toarna peste spuma de albus si se amesteca usor.


Apoi adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.


Amestecam usor cu o spatula sau o lingura de lemn .


Compozitia o turnam in tava peste blatul cu nuca de cocos.


Dam tava la cuptor la foc mediu, pentru vreo 30-35 de minute innainte sa-l scaotem facem testul cu scobitoarea .


Scoatem blatul si-l lasam la racit.


Crema:


Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema, se adauga faina ,se toarna laptele, si se omogenizeaza .


Punem la fiert pe foc mic.


Se fierbe pana compozitia se ingroasa, fara a da in clocot.


Se da deoparte si se lasa la racit.


Dupa ce s-a racit se aromeaza dupa gust cu esenta de vanilie si se incorporeaza treptat untul.


Se bate cu mixerul pana cand se spumeaza si nu mai este unt neincorporat.


Crema se pune peste blatul racit si se niveleaza.


Pentru glazura se topeste ciocoltata impreuna cu frisca la foc mic .


Peste crema se toarna glazura de ciocolata


Prajitura se da la frigider pentru un timp (minim 2 ore) , trebuie sa se raceasca si sa sa intareasca crema si glazura , apoi se portioneaza .


Sursa


 

TIPS-URI

1

mancati cu pofta

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "O noapte la Venetia"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

_Alina_ 1

07.05.2014, 11:04

laura_n 1

07.05.2014, 13:08

foarte faina!

Valclaudia 1

07.05.2014, 19:38

arata excelent!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Cleme