Prajitura "O noapte la Venetia"

de anca_rm in Prajituri, 6 Mai 2014 | 15220 vizualizari

 

Am vazut-o la mai multi bucatarasi si trebuia sa o incerc . Este buna si arata bine :).
Am facut reteta de la Miha .

 

INGREDIENTE

  • Blat alb:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 100 g fulgi de cocos
  • 3 linguri faina
  • Blat negru:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 5 linguri lapte
  • 200 g unt
  • 3 linguri faina sau amidon
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml smantana pentru frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "O noapte la Venetia":

Blat alb:


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.


Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma care nu curge daca intoarcem castronul.


Incorporam apoi faina amestecata cu fulgii de cocos si amestecand cu o spatula de jos in sus.


Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.(20x30)


Blat cu cacao:


Separam ouale si batem albusurile cu un praf de sare.


Adaugam zaharul si mixam bine.


Galbenusurile amestecate cu uleiul si esenta de rom se toarna peste spuma de albus si se amesteca usor.


Apoi adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.


Amestecam usor cu o spatula sau o lingura de lemn .


Compozitia o turnam in tava peste blatul cu nuca de cocos.


Dam tava la cuptor la foc mediu, pentru vreo 30-35 de minute innainte sa-l scaotem facem testul cu scobitoarea .


Scoatem blatul si-l lasam la racit.


Crema:


Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema, se adauga faina ,se toarna laptele, si se omogenizeaza .


Punem la fiert pe foc mic.


Se fierbe pana compozitia se ingroasa, fara a da in clocot.


Se da deoparte si se lasa la racit.


Dupa ce s-a racit se aromeaza dupa gust cu esenta de vanilie si se incorporeaza treptat untul.


Se bate cu mixerul pana cand se spumeaza si nu mai este unt neincorporat.


Crema se pune peste blatul racit si se niveleaza.


Pentru glazura se topeste ciocoltata impreuna cu frisca la foc mic .


Peste crema se toarna glazura de ciocolata


Prajitura se da la frigider pentru un timp (minim 2 ore) , trebuie sa se raceasca si sa sa intareasca crema si glazura , apoi se portioneaza .


Sursa


 

TIPS-URI

1

mancati cu pofta

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "O noapte la Venetia"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

_Alina_ 1

07.05.2014, 11:04

laura_n 1

07.05.2014, 13:08

foarte faina!

Valclaudia 1

07.05.2014, 19:38

arata excelent!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ''Pacatul Dulce"