Lasagna dulce ,cu prune caramelizate si scortisoara (Süsse Zwetschgen-Lasagne)

de Cris2711 in Prajituri, 11 Dec 2011 | 3633 vizualizari

 

O parte de reteta este preluata de pe Chefkoch.de ,cealalta cu prunele caramelizate in zahar ,coniac si scortisoara este ideea mea.Cred ca nu este reteta pe care o fac fara amprenta personala:)))

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 500 gr branza de vaci
  • 3 oua
  • 100 gr
  • 500-700 gr. prune injumatatite
  • 1 pachet budinca de vanilie
  • 6 foi de lasagne(nu se fierb)
  • 50-70 gr. nuca sau migdale macinate
  • 2 linguri de coniac(cognac)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna dulce ,cu prune caramelizate si scortisoara (Süsse Zwetschgen-Lasagne):

Se prepara budinca de vanilie din lapte,zahar si praful de vanilie,dupa instructiunile de pe plic.Cand este gata se ia de pe foc,se amesteca usor si se raceste putin,iar apoi se adauga branza de vaci si cele trei oua si se amesteca compozitia cat mai bine.


Intr-o forma de ceramica se adauga 1/3 din crema obtinuta,apoi se pun trei foi de lasagna una langa cealalta,apoi se pun prunele caramelizate in tigaie cu 50 grame de zahar si cu scortisoara(vezi pozele).Eu am adaugat in tigaie si doua linguri de coniac peste prunele caramelizate:))Din nou un strat de crema,apoi un strat de prune caramelizate,apoi foi de lasagna si la urma se pune crema ramasa iar deasupra se presara nuca macinata 50-70 grame,eu am pus migdale macinate ca imi plac mai mult.Forma se da la cuptor ,in cuptorul incalzit in prealabil,la 200 de grade ,circa 40-45 de minute.Se serveste rece sau calda dupa preferinta.


Pofta buna.Cat de buna este nu va dezvalui:)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna dulce ,cu prune caramelizate si scortisoara (Süsse Zwetschgen-Lasagne)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (72)

Adele 1

26.05.2015, 18:15

Vai Cris chiar ca esti senzationala

Cris2711 1

26.05.2015, 18:23

Adele mie mi se pare ca este atat de rapida de facut dar si de papat

Irina 1

26.05.2015, 19:10

Wow, Cris, acum vad minunatia asta! Prune caramelizate si scortisoara si o aroma de coniac!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu ciuperci si piept de pui