Inghetata de lamaie si capsuni

de Brindusa in Prajituri, 3 Iun 2010 | 3563 vizualizari

 

A venit sezonul inghetatei, desertul meu favorit.

 

INGREDIENTE

Pentru inghetata de lamaie

  • sucul de la 2 lamai
  • coaja de la 1 lamaie, bucati mari
  • 150 g zahar tos
  • 700 g smantana facuta frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de lamaie si capsuni:

Inghetata de capsuni am facut-o ca aici


Ca sa iasa buna inghetata de lamaie, ai nevoie de o smantana buna, grasa. Mie tocmai ce mi-a adus mama de la Vatra Dornei, intr-o sticla de plastic, pe care a trebuit s-o tai ca sa pot scoate smantana, asa de groasa este. Din cauza asta nici n-am mai batut-o ca mi-a fost frica sa nu fac unt din ea.


Daca nu aveti de unde sa luati din piata smanatana buna, atunci puteti folosi smantana dulce pentru frisca de la LaDorna, care se gaseste in cutii paralelipipedice. NU FOLOSITI smantana fermentata, chiar cu procentaj mare de grasime, pentru ca inghetata va iesi cu ace.


Inainte de a folosi lamaile, spala-le bine cu apa si putin detergent de vase. Clateste-le bine.


Intr-o ulcica pune 1/4 din smanatana, zaharul si coaja de lamaie si amesteca-le pe foc mic pana ce zaharul s-a topit. Lasa la racit. In felul asta coaja si isi lasa toata aroma. Strecoara amestecul, apasand bine pe coaja ca sa iasa toata aroma. Adauga sucul de lamaie si amesteca bne.


Pune in acest amestec 1/4 din frisca. Amesteca. Adauga si restul de frisca. Pune in cutii de plastic in congelatorul dat la maxim, pana ce se intareste bine. Dupa asta poti da congelatorul la minim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de lamaie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Sylvia 1

10.06.2010, 11:00

Se poate gusta din toate cate putin ?

vanilla 1

30.06.2010, 09:16

imi plac tare mult linguritele!!!

Bya Ralu 1

10.05.2013, 12:19

yammy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura felii de London