Inghetata de lamaie si capsuni

de Brindusa in Prajituri, 3 Iun 2010 | 3880 vizualizari

 

A venit sezonul inghetatei, desertul meu favorit.

 

INGREDIENTE

Pentru inghetata de lamaie

  • sucul de la 2 lamai
  • coaja de la 1 lamaie, bucati mari
  • 150 g zahar tos
  • 700 g smantana facuta frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de lamaie si capsuni:

Inghetata de capsuni am facut-o ca aici


Ca sa iasa buna inghetata de lamaie, ai nevoie de o smantana buna, grasa. Mie tocmai ce mi-a adus mama de la Vatra Dornei, intr-o sticla de plastic, pe care a trebuit s-o tai ca sa pot scoate smantana, asa de groasa este. Din cauza asta nici n-am mai batut-o ca mi-a fost frica sa nu fac unt din ea.


Daca nu aveti de unde sa luati din piata smanatana buna, atunci puteti folosi smantana dulce pentru frisca de la LaDorna, care se gaseste in cutii paralelipipedice. NU FOLOSITI smantana fermentata, chiar cu procentaj mare de grasime, pentru ca inghetata va iesi cu ace.


Inainte de a folosi lamaile, spala-le bine cu apa si putin detergent de vase. Clateste-le bine.


Intr-o ulcica pune 1/4 din smanatana, zaharul si coaja de lamaie si amesteca-le pe foc mic pana ce zaharul s-a topit. Lasa la racit. In felul asta coaja si isi lasa toata aroma. Strecoara amestecul, apasand bine pe coaja ca sa iasa toata aroma. Adauga sucul de lamaie si amesteca bne.


Pune in acest amestec 1/4 din frisca. Amesteca. Adauga si restul de frisca. Pune in cutii de plastic in congelatorul dat la maxim, pana ce se intareste bine. Dupa asta poti da congelatorul la minim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de lamaie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Sylvia 1

10.06.2010, 11:00

Se poate gusta din toate cate putin ?

vanilla 1

30.06.2010, 09:16

imi plac tare mult linguritele!!!

Bya Ralu 1

10.05.2013, 12:19

yammy

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cornulețe fragede, cu rahat

de RODIMUR 5

ieri la 22:30

Prajitură de toamnă

ieri la 20:33

Paste gratinate cu pui, dovlecei și bacon

ieri la 19:30

 Fasole cu cârnați afumați de porc

de RODIMUR 5

ieri la 15:38

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fina