Prajitura cu mere ( de post )

de - Andreea - in Prajituri, 2 Apr 2014 | 3349 vizualizari

 

By RuxyRux ... >:D< .. Eu ador orice are mar si aceasta prajitura este o prajitura absolut delicioasa si unde mai pui ca e si de post !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mere
  • 10 linguri cu apa
  • 9 linguri cu ulei
  • 1/2 cub drojdie proaspata
  • 2 linguri cu zahar
  • sare
  • faina cat cuprinde
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere ( de post ):

Mai intai incepem prin a face aluatul.

Amestecam intr-un vas apa calduta ( NU fierbinte) cu uleiul,zaharul,un varf de sare si drojdia.Amestecam pana ce drojdia s-a dizolvat.

Adaugam treptat faina si framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios.

Acoperim vasul si lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul.

Separat, merele le curatam de coaja si le dam prin razatoare.

Punem putin ulei intr-o tigaie si calim merele adaugand zahar dupa gust si scortisoara.Lasam la foc potrivit pana ce merele nu mai au zeama.

Tapetam o tava cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina).

Impartim aluatul in doua parti.

Intindem aluatul cu ajutorul unui sucitor si punem prima parte in tava.Dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 5 minute.

Scoatem tava,adaugam un strat de mere si asezam apoi cealata parte de aluat.

Intepam suprafata cu o furculita si dam tava iar la cuptor ,tot la 180 grade pana ce se rumeneste usor la suprafata.

Dupa preferinta,presaram cu zahar pudra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere ( de post )" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cornulete de post (minunile bunicii)