Prajitura cu mere ( de post )

de Andreea Caroline in Prajituri, 2 Apr 2014 | 1267 vizualizari

 

By RuxyRux ... >:D< .. Eu ador orice are mar si aceasta prajitura este o prajitura absolut delicioasa si unde mai pui ca e si de post !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mere
  • 10 linguri cu apa
  • 9 linguri cu ulei
  • 1/2 cub drojdie proaspata
  • 2 linguri cu zahar
  • sare
  • faina cat cuprinde
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere ( de post ):

Mai intai incepem prin a face aluatul.


Amestecam intr-un vas apa calduta ( NU fierbinte) cu uleiul,zaharul,un varf de sare si drojdia.Amestecam pana ce drojdia s-a dizolvat.


Adaugam treptat faina si framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios.


Acoperim vasul si lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul.


Separat, merele le curatam de coaja si le dam prin razatoare.


Punem putin ulei intr-o tigaie si calim merele adaugand zahar dupa gust si scortisoara.Lasam la foc potrivit pana ce merele nu mai au zeama.


Tapetam o tava cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina).


Impartim aluatul in doua parti.


Intindem aluatul cu ajutorul unui sucitor si punem prima parte in tava.Dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 5 minute.


Scoatem tava,adaugam un strat de mere si asezam apoi cealata parte de aluat.


Intepam suprafata cu o furculita si dam tava iar la cuptor ,tot la 180 grade pana ce se rumeneste usor la suprafata.


Dupa preferinta,presaram cu zahar pudra.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere ( de post )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Andreea Caroline 1

02.04.2014, 21:45

Ligia Bxl 1

03.04.2014, 14:22

e tare buna

Andreea Caroline 1

03.04.2014, 14:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert fursecuri papuci
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere, pere si bezea