Prăjitura Rudy

de diaconta in Prajituri, 7 Dec 2014 | 6119 vizualizari

 

O aveam demult pe listă,mai ales că-mi plac prăjiturile cu brânză,doar că nu s-a ivit ocazia.
Chiar şi azi,mama ar fi vrut ceva fără cacao sau poate o prăjitură cu mere.
Mă bucur că am încercat-o,chiar mi-a plăcut si este o reţetă foarte simplă.

 

INGREDIENTE

  • Pentru coca:
  • 400 g faina
  • 180 g zahar
  • 250 g margarina Rama mit Butter
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt (10g)
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 800 g brânza de vaci
  • 180 g zahar
  • 3 linguri smântâna
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • 3 oua + 1 albus (ramas de la foi)
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura Rudy:

Mai întâi am pregatit coca pentru foi deoarece va trebui sa stea la congelator cât timp pregatim umplutura.


Am mixat margarina (sau untul)moale cu zaharul,am adaugat galbenusul de ou,vanilia si coaja de lamâie.


Faina am amestecat-o cu sarea,praful de copt si cacaoa si am pus-o peste restul compozitiei.


Am framântat pâna am obtinut o coca omogena.


La început veti avea impresia ca nu se aduna deloc si e foarte sfarâmacioasa,dar daca insistati veti obtine o masa compacta de aluat.


Am împartit aluatul în doua ,am învelit în folie si am pus la congelator cât am pregatit umplutura.


Am pus într-un vas brânza,zaharul,smântâna doua oua întregi si un albus,vanilia si coaja de lamâie si am mixat bine.


Cele doua albusuri ramase le-am batut spuma si le-am încorporat în crema de brânza.


Am pus hârtie de copt în tava de 22 x32 cm,am scos coca de la congelator si am razuit-o pe razatoarea cu ochiuri mari.


Am distribuit pe toata suprafata tavii.


Am pus apoi crema de brânza si deasupra am razuit cealalta jumatate de coca.


Am pus la cuptor la 190 de grade pentru 45-50 de minute.


Dupa primele 15 minute,am redus focul la 180 de grade.


Este coapta când brânza este destul de închegata.


Am lasat-o sa se raceasca în cuptor si am feliat-o când s-a racit complet.


S-aveţi poftă !!!






 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura Rudy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

-Miti- 1

13.12.2014, 12:55

Nici nu stiu daca am laudat-o, dar nu strica nici de doua ori

mamaieelena 1

16.12.2014, 22:23

super imi place

Xandrinne 1

01.02.2015, 09:18

Minunata!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu Fanta de portocale