Blackberry Pie

de vanilla in Prajituri, 7 Ian 2011 | 1835 vizualizari

 

cand eram copil, desenele mele preferate erau Tom si Jerry!
Atunci cand il vedem pe Jerry ca arunca dupa Tom, cu o placinta cu coacaze... ma apucau toti dracii...nu intelegeam de ce nu o puteam manca eu....Anii au trecut...nu mai apuc sa ma uit la Tom&Jerry chiar daca si acum imi face placere...nu trece insa nici o vara fara sa fac placinta asta!!! Si ptr ca m-am napadit din nou amintirile am facut-o cu fructe congelate...insa gustul cel mai bun il are cu coacaze de gradina/gard/padure proaspat culese

 

INGREDIENTE

  • 250 gr de faina
  • 200 gr zahar praf 
  • 200 gr unt
  • 1 ou
  • 1-2 lg de lapte rece
  • coacaze proapete sau congelate
  • 2 lgt de amidon
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blackberry Pie:

Se freaca untul cu oul si zaharul pana se gace o spuma! Se adauga faina si se framanta bine-bine, pana se desprinde de pe marginea bolului. Daca aluatul e prea vartos se adauga 1-2 lg de lapte. La mine asa s-a intamplat! Se intinde cu sucitorul, si se tapeteaza fundul unui vas rotund cu foaia de alut obtinuta. Se pune la rece circa 15-20 de min. Dupa ce s-a odihnit cat de cat , ii dam un soc termic si bagam tava la cuptorul bine incins ptr 20 min. Ca sa nu se ridice aluatul in timpul coacerii! eu am pus boabe de fasole, pe fundul tavii, peste aluat.


Intre timp pregatim umplutura! Fructele se pun intr-o oala la foc mic. Se lasa sa se incalzeasca putin! Folosim si sucul fructelor! Cand "ciorba" e pe punctul de a fierbe, adaugam amidonul, amestecam bine si o luam de pe foc. Punem apoi umplutura de coacaze peste alutul de tarta, si mai introducem tava la caldurica ptr inca 20-25 de min!!! Un deliciu nu alta!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Blackberry Pie" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

gaby_duceag 1

08.01.2011, 08:43

Ce de culoare!

Ina 1

08.01.2011, 10:13

mihaelar63 1

03.03.2011, 01:24

La multi ani !!! viata plina de culoare si aroma

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu rabarbar