Blat de pandispan pentru tort

de Catalina L in Dulciuri, 18 Mar 2015 | 3968 vizualizari

 

Din caietul de retete al mamei mele.....

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 400 gr zahar
  • 400 gr faina
  • 18 linguri de apa clocotita
  • 1 lingura de ulei

(se pot pune cantitatile pe jumatate in functie de forma).

Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blat de pandispan pentru tort:

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se face spuma, apoi se adauga treptat cate o lingura de apa clocotita amestecand mereu pana se termina apa.

Pe urma se pune faina apoi se adauga albusurile batute spuma.

Se pune la cuptor intr-o tava de tort unsa.

Dupa ce s-a racit blatul se taie in trei foi care se insiropeaza.

Se umple cu crema la dorinta.

Eu am pus cantitatile pe jumatate si l-am combinat cu un alt blat pentru a face un tort  - rezultatul aici

Daca ti-a placut reteta noastra "Blat de pandispan pentru tort" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort egiptean