Blat de tort

de Madelline in Torturi, 4 Mar 2014 | 5459 vizualizari

 

Diametru 27cm si 5cm inaltime

 

INGREDIENTE

  • 5 oua de tara
  • un praf sare
  • 10lg zahar cu varf
  • 10lg faina cu varf ( daca vrem blat de cacao punem 8 de faina si 2 de cacao)
  • 5lg apa rece
  • vanilie sau esente
  • putin unt pt ungerea formei
  • hartie de copt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blat de tort:

Separam ouale ,mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat si amestecam bine cu telul sau mixerul pana devin spuma tare.


Adaugam galbenusurile ,apa rece si amestecam bine cu o lg de lemn se sus in jos f bine.


Incingem cuptorul la 180 grade.


Pune si faina treptat amestecand bine sa nu se formeze cocoloase.


Tava o undem cu unt si o tapetam cu hartia de copt.


Turnam compozitia si bagam la cuptorul incins pt. 40 min(facem testul cu scobitoarea)


Nu deschidem usa cuptorului primele 15 min.


Dupa ce s-a copt oprim cuptorul si lasam usa deschisa 30 min pana se raceste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Blat de tort" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Criss 1

04.03.2014, 16:24

Aurelia 07_07 1

04.03.2014, 16:29

Bya Ralu 1

04.03.2014, 16:39

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mere intregi