Tort diplomat cu iaurt

de Ina in Torturi, 12 Apr 2010 | 12145 vizualizari

 

Un tort caruia i-a disparut atributul "dietetic" :D

 

INGREDIENTE

  • 500 g. iaurt gras
  • 500 g. frisca lichida
  • 2 plicuri cu zahar vanilinat
  • 3-4 linguri zahar pudra
  • 7 plicuri gelatina
  • 100 g. stafide
  • 1 cutie compot ananas
  • 3 portocale
  • 3 kiwi
  • un pachet piscoturi
  • ciocolata menaj pentru glazura
  • nuca pisata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu iaurt:

Frisca se bate spuma cu zaharul vanilinat, apoi se adauga iaurtul.

      Gelatina se dizolva in zeama de la compotul de ananas amestecat cu 3-4 linguri sahar pudra, apoi se da intr-un clocot ( da, ati citit bine! ) si se toarna fierbinte peste frisca amestecata cu iaurt ( nu te teme, nu se strica nimic), amestecand continuu pana devine o pasta uniforma ca si consistenta.

      Fructele taiate bucatele si scurse de excesul de suc  se amesteca in compozitie, adaugand si stafidele.

     Se tapeteaza vasul in care formam tortul cu folie alimentara ( pentru a scoate mai usor tortul din vas, cand e inchegat) Garnisim peretii vasului cu piscoturi inmuiate in lichior ( orice fel, poate fi si visinata). Turnam compozitia de tort in vas, nivelam si dam la frigider cateva ore.

       Cand e inchegat, rasturnam vasul pe un platou, cu grija, dezlipim folia, iar deasupra glazuram cu ciocolata topita in care mai adaugam putin lapte,  sau glazura preparata in casa.  Peretii ii putem orna cu frisca, dupa preferinta, presarand si miez de nuca pisata.

 

 

 

TIPS-URI

1

Acest tort trebuie facut rapid, intrucat gelatina incheaga rapid compozitia si se lucreaza mai greu

2

Cand mi se intampla sa se inchege rapid, bag 30 sec. la microunde si rezolv ;)

RETETA IN IMAGINI

Tort diplomat cu iaurt-0
Tort diplomat cu iaurt-1
Tort diplomat cu iaurt-2
Tort diplomat cu iaurt-3

COMENTARII (5)

Bucataras

Bucataras 1

13.04.2010, 13:45

deci este aceeasi reteta, dar tortul este ornat in alt fel ... o alta varianta ar fi fost postata si aceasta poza la celalalt tort si specific ca ai ornat in doua feluri. e ok si asa, doar ca va fi punctata doar o singura reteta dintre acestea doua

Ina

Ina 1

13.04.2010, 18:48

aaaaa! Bre, nene bucataras, pentru mine aplauzele si imbratisarile fetelor fac totul, nu punctele matalutza! Bine ca nu ma pui sa sterg una din retete, ca e pacat de pozele alea, in pc ocupa loc ( aici le gasesc oricand )

Ina

Ina 1

13.04.2010, 18:49

oricum, mai trimite-mi cate un comment, ca usor-usor invat si eu care-i treaba pe aici

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!