Tort diplomat cu iaurt

de Ina in Torturi, 12 Apr 2010 | 12508 vizualizari

 

Un tort caruia i-a disparut atributul "dietetic" :D

 

INGREDIENTE

  • 500 g. iaurt gras
  • 500 g. frisca lichida
  • 2 plicuri cu zahar vanilinat
  • 3-4 linguri zahar pudra
  • 7 plicuri gelatina
  • 100 g. stafide
  • 1 cutie compot ananas
  • 3 portocale
  • 3 kiwi
  • un pachet piscoturi
  • ciocolata menaj pentru glazura
  • nuca pisata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu iaurt:

Frisca se bate spuma cu zaharul vanilinat, apoi se adauga iaurtul.


Gelatina se dizolva in zeama de la compotul de ananas amestecat cu 3-4 linguri sahar pudra, apoi se da intr-un clocot ( da, ati citit bine! ) si se toarna fierbinte peste frisca amestecata cu iaurt ( nu te teme, nu se strica nimic), amestecand continuu pana devine o pasta uniforma ca si consistenta.


Fructele taiate bucatele si scurse de excesul de suc se amesteca in compozitie, adaugand si stafidele.


Se tapeteaza vasul in care formam tortul cu folie alimentara ( pentru a scoate mai usor tortul din vas, cand e inchegat) Garnisim peretii vasului cu piscoturi inmuiate in lichior ( orice fel, poate fi si visinata). Turnam compozitia de tort in vas, nivelam si dam la frigider cateva ore.


Cand e inchegat, rasturnam vasul pe un platou, cu grija, dezlipim folia, iar deasupra glazuram cu ciocolata topita in care mai adaugam putin lapte, sau glazura preparata in casa. Peretii ii putem orna cu frisca, dupa preferinta, presarand si miez de nuca pisata.



 

TIPS-URI

1

Acest tort trebuie facut rapid, intrucat gelatina incheaga rapid compozitia si se lucreaza mai greu

2

Cand mi se intampla sa se inchege rapid, bag 30 sec. la microunde si rezolv ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Bucataras 1

13.04.2010, 13:45

deci este aceeasi reteta, dar tortul este ornat in alt fel ... o alta varianta ar fi fost postata si aceasta poza la celalalt tort si specific ca ai ornat in doua feluri. e ok si asa, doar ca va fi punctata doar o singura reteta dintre acestea doua

Ina 1

13.04.2010, 18:48

aaaaa! Bre, nene bucataras, pentru mine aplauzele si imbratisarile fetelor fac totul, nu punctele matalutza! Bine ca nu ma pui sa sterg una din retete, ca e pacat de pozele alea, in pc ocupa loc ( aici le gasesc oricand )

Ina 1

13.04.2010, 18:49

oricum, mai trimite-mi cate un comment, ca usor-usor invat si eu care-i treaba pe aici

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mango si iaurt