Desert tort cu iaurt, mascarpone si piersici

de Constelatialeu in Torturi, 30 Dec 2021 | 3450 vizualizari

 

Am cumparat niste faina de cocos de la Lidl si am zis sa vad ce este de capul ei. Am facut un blat cu diametrul de 20 cm,nu l-am vrut inalt, oricum nu a crescut cine stie ce, blatul l-am insiropat bine cu sirop din compot de piersici.

 

INGREDIENTE

  • Blat cu faina de cocos ( diametrul de 20 cm)
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri faina cocos
  • 1 lingura rasa cu cacao
  • un praf de sare
  • Crema cu iaurt si mascarpone
  • 3 oua
  • 120 g zahar
  • 2 linguri lapte
  • 250 g iaurt in stil grecesc 5,4% grasime
  • 250 g mascarpone
  • 10 g gelatina + 40 ml apa rece
  • piersici din compot taiate marunt
  • 19 piscoturi inmuiate in sirop de la compotul de piersici
  • Frisca
  • 400 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • 2 linguri zahar farin
  • decor
  • aschii pe ciocolata
  • piersici
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu iaurt, mascarpone si piersici:

Blat diametrul 20 cm. Am folosit un inel de tort reglabil, tapetat cu hartie de copt. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez, am incorporat galbenusurile apoi faian de ccos si cacao. Am pus compozitia in forma si am dat forma la cuptor pentru cca 14-15 min. Am scos blatul din forma si l-am lasat sa se raceasca.

Crema de iaurt si mascarpone : Am pus galatina la hidratat in apa rece.  Intr-un castron de inox am pus ouale impreuna cu zaharul si laptele, am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce compozitia si-a dublat volumul. Am tras castronul de pe baia de abur si am incorporat gelatina hidratata. Separat am mixat iaurtul si mascarponele, apoi am incorporat crema de oua. Am lasat cateva minute crema pana am montat inelul de tort, reglat la 20 cm , am sezat folie acetata. Am pus inelul pe o farfurie, am asezat blatul si l-am insiropat bine cu sirop de la compot, pe margine am asezat 19 piscoturi inmuiate in sirop de la compot, apoi am turnat crema de iaurt si mascarpone. Am taiat 2 jumatati de piersica in cubulete mai mici si le-am adaugat peste crema.Am mixat smatana pentru frisca impreuna cu zaharul farin, apoi am asezat o parte din frisca peste crema de iaurt si mascarpone. Am ornat cu persici taiate , frisca si aschii de ciocolata. Am dat forma la frigider pentru cca 4 ore. Dupa 4 ore am scos inelul si folia acetata si am trecut la sedinta foto.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu iaurt, mascarpone si piersici" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de ciocolata, mascarpone cu lamaie si fructe de padure