Tort de zapada

de Teo in Torturi, 15 Feb 2010 | 3693 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 12 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 1 pachet cacao Dr. Oetker
  • 2 linguri ulei
  • CREMA
  • 1 l frisca
  • 1/2 kg branza dulce
  • 2 cutii de ananas in sirop (1 cutie ananas maruntit, 1 cutie ananas rondele)
  • 5 plicuri gelatina
  • 5 linguri zahar farin, esenta de vanilie
  • SIROP
  • compotul de ananas
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de zapada:

Blatul:


Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile cu zaharul, se freaca galbenusurile cu 2 linguri de ulei si se incorporeaza apoi in albusurile batute spuma. Se adauga faina si cacaoa fara sa se mai bata, amestecand usor. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor cam 30'.


Crema:


Se bate frisca, se amesteca branza dulce cu 5 linguri de zahar si se incorporeaza in frisca. Dupa aceea se adauga treptat gelatina (3 plicuri) bine dizolvata si esenta de vanilie amestecand energic cu telul.


Se imparte crema in 2 parti dupa cum urmeaza: 1/3 pentru ornat, 2/3 pentru umplut. In aceste 2/3 adaugam ananasul din compot (maruntit), iar pe cel rondele il folosim la ornat.


Asamblare:


Taiem blatul in 3, apoi insiropam cu compot fiecare parte. Asezam pe platou prima parte, apoi un strat gros de crema, a II-a parte, ultimul strat de crema si a III-a foaie. Se imbraca cu crema ramasa si se fac floricele din frisca. Ananasul intreg se asaza in mijlocul tortului peste care se toarna gelatina dizolvata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

rivka 1

14.03.2010, 15:27

La multi ani Teo!

mihaelar63 1

15.03.2010, 00:15

uite ca mi-a ,, scapat '' bunatatea asta , in prima saptamana de post nu am intrat pe net

elena1988 1

01.02.2011, 12:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Învârtita cu nuci și dulceață de caise

de RODIMUR 5

ieri la 23:04

Mâncărică de prune uscate și afumate, cu frecăței

de RODIMUR 5

ieri la 19:48

Carnati de casa

ieri la 17:27

RETETA RECOMANDATA
Tort "Magia verii", cu branza, zmeura si piersici