Tort de ciocolata cu frisca

de T I M E A in Torturi, 18 Dec 2012 | 10028 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua mari
  • 150 gr zahar
  • 10 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • un varf de sare
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 2-3 lingurite zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida neindulcita (Pilos de la Lidl)
  • 200 gr ciocolata neagra minim 55% cacao
  • 120-140 gr zahar
  • Decor:
  • 200 gr frisca lichida indulcita (Meggle)
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 1 lingurita unt
  • - 3 linguri chipsuri ciocolata
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu frisca:

Crema: (crema se poate pregati cu o zi inainte) amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc pana se topeste zaharul si incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata facuta bucati si amestecam pana se topeste ciocolata.

Dam la frigider 2-3 ore apoi scoatem din frigider, lasam putin sa revina la temperatura camerei apoi mixam pana devine o crema pufoasa.

Blat: 
Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam apoi pe rand mixand dupa fiecare: zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, folosind o spatula. Turnam compozitia intr-o tava rotunda de 24 cm, tapetata pe fund cu hartie de copt.

Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 35 minute. Verificam cu o scobitoare daca e blatul copt.

Blatul racit il taiem in trei. Insiropam prima foaie si ungem cu jumatate din crema, apoi asezam a doua foaie si la fel insiropam si ungem cu restul de crema. Asezam a treia foaie si o insiropam si pe aceasta.

Mixam frisca pana obtinem consistenta dorita apoi imbracam tot tortul cu frisca. Lasam doua linguri de frisca pentru ornat.

Ciocolata o topim pe baie de aburi impreuna cu untul. Decoram tortul cu aceasta glazura.

Folosind pos-ul facem cateva floricele cu frisca apoi aruncam chipsurile de ciocolata peste suprafata tortului.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (63)

amalia01 1

13.01.2013, 20:48

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

13.01.2013, 22:46

Minunat!!!!

T I M E A 1

14.01.2013, 00:46

Amalia , Daciana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Taci si inghite
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piersicute

de katty 5

Piersicute

la 09:06

Pulpa de caprioara cu sos de legume

de katty 5

Pulpa de...

la 09:01

Salata cu avocado, ton si ou

de katty 5

Salata cu...

la 08:55