Desert tort cu macha, mousse de mango si crema de ciocolata alba cu pere

de simona72 in Torturi, 9 Ian 2020 | 593 vizualizari

 

Pudra matcha, se obtine prin procesul de macinare a frunzelor de ceai verde. Mousse-ul de mango se obtine din fructe bine copate de mango, facute piure. Daca nu gasiti fructe faine in magazin, cautati piure-uri gata facute la borcan. Eu am gasit unul de calitate in magazinul DM din mall.
"Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat (tava de 24 cm):
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar alb
  • 1 praf de sare
  • 5 linguri faina alba
  • 1 lingurita pudra matcha
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • Zeama si coaja de la 1 lamaie bio
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru creme:
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 140 gr zahar alb
  • 1 compot pere
  • 250 gr piure de mango
  • 3-4 picaturi esenta de lamaie
  • 1 plic gelatina granule+50 ml apa rece
  • 3 galbenusuri de ou
  • 100 gr ciocolata alba
  • Pentru decor: ciocolata alba, fructe, matcha, fistic
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu macha, mousse de mango si crema de ciocolata alba cu pere:

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu praful de sare si zaharul pana obtinem o bezea ferma. Se adauga treptat galbenusurile, unul cate unul in timp ce mixam. Adaugam uleiul, coaja si zeama de la o lamaie si mixam pana la incorporarea ingredientelor. Faina, pudra de matcha, praful de copt se trec printr-o strecuratoare. Se amesteca cu spuma de oua cu o spatula. Avem grija sa folosim miscari lente, de jos in sus. Se coace pandispanul in tava captusita cu hartie de copt, in cuptorul incins la 175-180 grade, pentru 20-25 minute. Il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca pentru cateva minute in forma, apoi il rasturnam pe un gratar si-l lasam sa se raceasca complet.


Pentru creme:


Gelatina se pune la hidratat in apa rece pentru 10 minute. Se dizolva pe flacara cea mai mica a aragazului sau in cuptorul cu microunde pentru 15-20 secunde.


Frisca se bate spuma cu 100 gr zahar.


Perele, eu am folosit 6 jumatati, se taie cubulete.


Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar pe baie de aburi, pana se albesc. Peste galbenusuri se pune gelatina dizolvata.


Ciocolata alba se topeste pe baie de aburi.



Pentru mousse de mango: piureul de mango se amesteca trebuie sa fie la temperatura camerei, se amesteca cu jumatate din crema de galbenusuri. Dupa ce am incorporat cele doua ingrediente le amestecam cu jumatate din frisca batuta spuma.


Pentru crema de ciocolata alba: se amesteca cu o spatula jumatatea ramasa de galbenusuri cu ciocolata topita si cateva picaturi de esenta de lamaie. Se adauga la frisca ramasa, se amesteca cu spatula. Se adauga perele taiate si se amesteca.


Pentru asamblare: se monteaza tava cu inel detasabil in care am copt pandispanul. Blatul racit se taie in doua felii. Se pune prima bucata de blat si se insiropeaza cu zeama din compot. Peste primul blat se pune mousse-ul de mango. Se da tava la frigider pentru 30-40 minute. Scoatem tava din frigider, se pune al doilea blat, se insiropeaza si se pune crema cu ciocolata alba si pere. Se da tava la frigider pentru 3-4 ore sau de preferat pana a doua zi.


Pentru decor eu al folosit ciocolata alba, fructe, matcha, felii de lamaie, bezele, fistic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu macha, mousse de mango si crema de ciocolata alba cu pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

oanapl 1

13.01.2020, 10:14

Waw! Arata intr-un mare fel!

simona72 1

13.01.2020, 12:45

Rocsi, în blat, când coci, nu se simte. Se simte în creme, dar depinde cât pui...

RuxyRux 1

01.03.2020, 10:46

Oh, ce minunatie Simonici, arata de vis!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

10200 puncte

Panacris

5191 puncte

Meea

5007 puncte

RODIMUR

4528 puncte

Rocsi

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Panna cotta cu aroma de lavanda
  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere