Tort de ciocolata

de Isabel in Torturi, 15 Iun 2013 | 2373 vizualizari

 

Tort de ciocolata

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 6 lg zahar,
  • 6 lg faina,
  • zahar vanilat (10gr),
  • 1 lg ulei,
  • un pliculet praf de copt,
  • o lg cu varf de cacao.
  • Crema:
  • 250 ml lapte,
  • 3-4 lg zahar vanilat,
  • un plic crema pt prajituri de ciocolata Dr Oetker
  • Glazura:
  • un pachet margarina pt gatit Delma,
  • 5-6 g de zahar,
  • o esenta de rom,
  • o cescuta de lapte,
  • 3-4 lg cacao
  • Decor:
  • ciocolata alba si neagra rasa 
  • Sirop:
  • 500 ml apa,
  • o lamaie,
  • 5-6 lg zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Blatul: se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare. Se adauga zaharul si se bat din nou bine apoi se adauga galbenusurile si se bate bine, apoi zaharul vanilat, praful de copt si lg de ulei. Se bate iar si apoi se adauga faina cate o lg pe rand batand bine dupa fiecare lg si la urma se adauga cacoa. Intr-o tava unsa in prealabil se pune hirtie de copt, se toarna compozitia si se introduce la cuptorul incalzit in prealabil la 180-200 grade, pt. 25-30 minute, in functie de cuptor. Se face testul cu scobitoarea.

Se pregateste crema cum scrie pe plic (eu pun zahar vanilat si se poate pune si putina esenta ) si se tine la rece pana o folosim.

Glazura: se topeste intr-un vas margarina, se adauga zaharul ,se amesteca bine, apoi laptele se da cateva clocote si se adauga cacaoa, amestecand continu sa nu se lipeasca pana scade putin (10 min) si se lasa la racit.

Siropul: se pune intr-un vas apa sa fiarba, se adauga zaharul si coaja de lamaie rasa si putina zeama, se da cateva clocote si se lasa la racit.

Se scoate blatul, se taie in trei foi, se lasa sa se racoreasca putin, se insiropeaza fiecare foaie si se pune pe prima foaie o parte din glazura, se adauga cea de a doua foaie cu o parte din crema, apoi cea de-a treia foaie.

Se orneaza dupa placere cu crema si glazura, apoi ciocolata rasa. Se da la frigider cel putin 4-5 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort trufa