Desert tort cu blat de nuca si crema de vanilie cu mascarpone

de mirela0911 in Torturi, 19 Iun 2017 | 2724 vizualizari

 

Pentru blat m-am inspirat de la Oana (multumesc :-*), crema am facut-o cum am gandit eu de cuviinta ca ar fi pe gustul nostru si a iesit un deliciu! 

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 8 albusuri
  • un praf de sare
  • 8 lg zahar
  • 250 g nuca macinata
  • 4 lg faina
  • 1 plic praf de copt

Pt. crema:

  • 3 galbenusuri
  • 3 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 lg amidon
  • 350 ml lapte
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida

Mai avem nevoie de:

  • 3 lg zahar
  • o mana de nuca
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu blat de nuca si crema de vanilie cu mascarpone:

Blatul: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Separat se amesteca nuca macinata cu faina si praful de copt. Se incorporeaza ingredientele uscate in spuma in 2-3 reprize, amestecand cu grija de jos in sus, pana la omogenizare. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt.


Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana trece testul scobitorii, cca 30 de minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine apoi se taie in trei parti.


Crema: Galbenusurile se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga amidonul apoi laptele cate putin pentru a nu face cocoloase. Se pune pe foc mic si se lasa sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca.


Separat se mixeaza mascarponele, adaugand in 2-3 reprize frisca lichida. Din acest amestec se opresc 3-4 lg, restul se omogenizeaza treptat cu budinca racita.


Intr-o cratita se pune zaharul la caramelizat. Cand s-a topit tot se adauga nuca, se amesteca bine apoi se rastoarna pe hartie de copt. Se lasa sa se raceasca apoi se macina, nu foarte fin, sa ramana si bucatele mai mari.


Pe un platou se aseaza primul blat, se unge cu o treime din crema de vanilie, se pune al doilea blat, se une cu crema iar deasupra se pune ultimul blat. Se imbraca tortul in crema de vanilie ramasa iar deasupra se fac cateva moatze din crema de mascarpone cu frisca pastrata.


Se tapeteaza pe margini cu krantz-ul de nuca (la capitoul acesta trebuie sa mai exersez) si se presara si deasupra. Se da la frigider pana in momentul servirii.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pentru blat se pot folosi cu succes albusuri ramase si pastrate la congelator (eu am avut 5).

2

Crema se poate prepara si fara mascarpone.

3

Tava folosita are diametru de 21 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu blat de nuca si crema de vanilie cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Catalina L 1

24.06.2017, 10:03

wow foarte bun

miki_a 1

24.06.2017, 13:53

Ce tort minunat!

Lau 1

30.06.2017, 17:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de porc
  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tort Bucataras