Tiramisu reţetă originală

de merisor in Torturi, 12 Iun 2015 | 6573 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Cred ca este unul din cele mai simple torturi, de preparat si este tare gustos pe deasupra! Asta daca nu aveti nimic impotriva oualelor crude. Noi nu avem nimic impotriva, mai ales ca am auzit de atatea terapii in care oul se foloseste crud.

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 200 g piscoturi Savoiardi (2 pachetele)
  • 3 oua
  • 75 g zahar
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml cafea tare
  • 50 ml Amarretto(optional)
  • 1 varf cutit sare
  • cacao
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală


Preparam mai intai cafeaua tare, la filtru sau chiar la expresor daca avem.


Eu am fiert-o la filtru din 4 lingurite cafea Lavazza, 1 lingurita zahar, 1 varf cutit sare si 350 ml apa.


Sa nu va sperie sarea adaugata la cafea, dar sa stiti ca intareste gustul.


Nu trebuie nici sa exageram sa se simta gustul de sarat, punem putin de tot, un strop.


Lasam cafeaua sa se raceasca si preparam crema.


Separam albusurile de galbenusuri si presaram cate putina sare peste fiecare.


Rasnim zaharul sa fie pudra si il adaugam peste galbenusuri, apoi le mixam timp indelungat pana obtinem o crema spumoasa, galbena.


Adaugam mascarponele si iar mixam pana se omogenizeaza bine crema.


Separat, vom mixa si albusurile pana cand obtinem o bezea ferma care ramane fixata pe vas, nu va cadea daca intoarcem vasul invers.


Amestecam albusurile cu crema de galbenusuri, punand cate putin din albusuri peste galbenusuri si amestecand incet, pana la incorporarea totala a acestora.


Dam crema la frigider pentru 30 de minute, minim.


Scufundam piscopturile in cafeaua amestecata cu amaretto, pentru cate o fractiune de secunda pe fiecare parte si asamblam tortul, asezand cate un strat de piscoturi si un strat de crema, pana se epuizeaza toate ingredientele.Pudram cu cacao.


Dam tortul astfel asamblat la frigider pentru o ora, dupa care se poate servi.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

merisor 1

14.06.2015, 11:56

Al meu e expirat, Andra ) De prin martie

Dya Daniela Andrei 1

15.06.2015, 19:58

De cand poftesc la un tiramisu

Andra_Constantinescu 1

15.06.2015, 23:03

Si tocmai acum l-ai postat?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert Tiramisu rapid, la pahar
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort "Padurea Neagra"