Tort cu fructe tropicale

de Andra_Constantinescu in Torturi, 30 Iul 2015 | 9619 vizualizari

 

Heee...am facut un tortulet, dar pofticiosii nu au mai avut rabdare sa se inchege de tot, asa ca a trebuit sa il tai mai devreme.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua;
  • 10 linguri zahar;
  • 6 linguri apa rece;
  • 10 linguri faina;
  • doua linguri cacao;
  • un praf de sare;
  • esenta de rom.
  • Sirop:
  • 100 g zahar;
  • 300 ml apa.
  • Crema:
  • 3 galbenusuri;
  • 3 linguri zahar;
  • 125 ml lapte;
  • 250 ml frisca;
  • un plic gelatina;
  • 100 ml apa rece;
  • o conserva cu fructe tropicale (420 g).
  • Decor:
  • 250 ml frisca;
  • un plic zahar vanilat;
  • un kiwi.
  • Diametru forma: 26 cm.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe tropicale:

Blat:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin bezea. Se incorporeaza apa, esenta si galbenusurile, apoi se adauga faina, amestecandu-se cu o lingura de lemn de jos in sus, foarte usor. Se incorporeaza cacaua, dupa care aluatul se pune intr-o forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu faina si se baga la cuptor pana cand trece de testul scobitorii. Dupa aceea, se scoate blatul din forma dupa vreo 10-15 minute de cand a fost luat din cuptor si se lasa la racit.

Sirop:

Se pune zaharul intr-o craticioara la foc mic, amestecandu-se din cand in cand, pana cand se caramelizeaza, apoi se adauga apa si se fierbe pana cand se topeste tot zaharul. Se lasa la racit.

Crema:

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga laptele si se fierb la foc mic, amestecand continuu pana cand se ingroasa.

Se pune gelatina in apa rece. 

Se bate frisca.

Peste frisca se pune crema de galbenusuri si gelatina, care se topeste pe baie de abur, si se amesteca. Se lasa vreo 30 de minute la frigider ca sa se inchege putin, apoi se adauga fructele din conserva si se amesteca.

Asamblare:

Se clateste o cratita cu apa rece, se pune o folie in ea, apoi se pune blatul de sus, se insiropeaza, se adauga crema, apoi se pune celalalt blat insiropat. Se da la rece cateva ore sau pana a doua zi pana se incheaga crema. Dupa aceea, frisca se bate cu un plic de zahar vanilat si se orneaza tortul cu ea si cu un kiwi curatat de coaja.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe tropicale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mirela0911 1

31.07.2015, 11:59

Ce tort frumos si delicios ai facut!

Gicuta 1

10.08.2015, 11:25

Ce frumos ti-a iesit, Andra!

Xandrinne 1

23.08.2015, 07:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
tort cu 2 creme