Tort cu fructe tropicale

de Andra_Constantinescu in Torturi, 30 Iul 2015 | 4408 vizualizari

 

Heee...am facut un tortulet, dar pofticiosii nu au mai avut rabdare sa se inchege de tot, asa ca a trebuit sa il tai mai devreme.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua;
  • 10 linguri zahar;
  • 6 linguri apa rece;
  • 10 linguri faina;
  • doua linguri cacao;
  • un praf de sare;
  • esenta de rom.
  • Sirop:
  • 100 g zahar;
  • 300 ml apa.
  • Crema:
  • 3 galbenusuri;
  • 3 linguri zahar;
  • 125 ml lapte;
  • 250 ml frisca;
  • un plic gelatina;
  • 100 ml apa rece;
  • o conserva cu fructe tropicale (420 g).
  • Decor:
  • 250 ml frisca;
  • un plic zahar vanilat;
  • un kiwi.
  • Diametru forma: 26 cm.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe tropicale:

Blat:


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Se separa albusurile de galbenusuri.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin bezea. Se incorporeaza apa, esenta si galbenusurile, apoi se adauga faina, amestecandu-se cu o lingura de lemn de jos in sus, foarte usor. Se incorporeaza cacaua, dupa care aluatul se pune intr-o forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu faina si se baga la cuptor pana cand trece de testul scobitorii. Dupa aceea, se scoate blatul din forma dupa vreo 10-15 minute de cand a fost luat din cuptor si se lasa la racit.


Sirop:


Se pune zaharul intr-o craticioara la foc mic, amestecandu-se din cand in cand, pana cand se caramelizeaza, apoi se adauga apa si se fierbe pana cand se topeste tot zaharul. Se lasa la racit.


Crema:


Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga laptele si se fierb la foc mic, amestecand continuu pana cand se ingroasa.


Se pune gelatina in apa rece.


Se bate frisca.


Peste frisca se pune crema de galbenusuri si gelatina, care se topeste pe baie de abur, si se amesteca. Se lasa vreo 30 de minute la frigider ca sa se inchege putin, apoi se adauga fructele din conserva si se amesteca.


Asamblare:


Se clateste o cratita cu apa rece, se pune o folie in ea, apoi se pune blatul de sus, se insiropeaza, se adauga crema, apoi se pune celalalt blat insiropat. Se da la rece cateva ore sau pana a doua zi pana se incheaga crema. Dupa aceea, frisca se bate cu un plic de zahar vanilat si se orneaza tortul cu ea si cu un kiwi curatat de coaja.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe tropicale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (16)

mirela0911 1

31.07.2015, 11:59

Ce tort frumos si delicios ai facut!

Gicuta69 1

10.08.2015, 11:25

Ce frumos ti-a iesit, Andra!

Xandrinne 1

23.08.2015, 07:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Doboș