Tort cu crema mascarpone si piure de piersici

de Irina in Torturi, 12 Iun 2012 | 3253 vizualizari

 

Reteta mea de tort cu crema mascarpone si piersici e foarte, foarte usoara, iar rezultatul, tortul adica, e delicios si racoros, numai bun pentru o zi de vara.
Si pentru ca ieri v-am promis ca va invit la o felie de tort si un pahar de sampanie, va rog sa poftiti!

 

INGREDIENTE

  • 30-35 piscoturi
  • 5-6 piersici mari
  • 250 g branza mascarpone
  • 300 g smantana
  • 5 linguri zahar brun
  • gelatina
  • 1 plic tort gelee
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema mascarpone si piure de piersici:

Am curatat piersicile de coaja, le-am taiat si le-am pus la blender pentru a obtine un piure fin. Piureul l-am pus intr-o cratita pe foc impreuna cu 3 linguri de zahar si am lasat la fiert foarte putin, pana s-a topit zaharul. Am adaugat gelatina dintr-un plic si am amestecat bine, bine.


In forma de tort cu fund detasabil am aranjat piscoturile si am trecut la prepararea cremei.


Intr-un vas am pus smantana cu 2 linguri de zahar si branza mascarpone si le-am mixat. Am adaugat 4 linguri de piure de piersici si am omogenizat amestecul. Aici am ezitat putin daca sa adaug si in crema gelatina sau nu... Dar, fiind stratul de piure de piersici destul de gros, m-am temut sa nu se lase crema. Si cum aveam si musafiri nu am riscat, so...I did it.


Crema am turnat-o in forma de tort, dupa care am pus-o la frigider 2 ore, pana s-a intarit. Am turnat si piureul de piersici si am pus forma din nou la frigider. Pentru un aspect deosebit am preparat jeleul conform instructiunilor de pe ambalaj si l-am turnat pe deasupra.


Acum, ca ma uit la poza, mi se par piscoturile cam inalte. Ar mai fi mers niste frisca pe margine...Dar a fost foarte bun si nimeni nu i-a gasit nici un defect. ;)



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema mascarpone si piure de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mirela0911 1

13.06.2012, 21:04

Un tort frumos si bun!

Mihaela11_jo 1

13.06.2012, 22:00

Foarte aromat

Eryka 1

18.07.2012, 12:34

Buna ziua, as dori sa incerc si eu aceasta reteta dar am o nelamurire....gelatina de care trebuie si cam cat trebuie pus la acest tort? Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu jeleu de capsuni