Boccacio

de Denissa in Dulciuri, 17 Ian 2014 | 1752 vizualizari

 

Reteta am luat-o dintr-o revista "Practic in bucatarie". Nu am insiropat-o cu cafea ca in reteta originala ci cu un sirop de zahar, iar nuca pe care am folosit-o la decorat am prajit-o putin in cuptor. E delicioasa !!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 10 linguri zahar pudra
  • 5 linguri apa
  • 5 linguri faina
  • 150 gr nuca macinata
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema
  • 200 gr zahar pudra
  • 200 gr mascarpone
  • 200 gr unt
  • 1 plic zahar vanilinat
  • Sirop
  • 150 ml apa
  • 3-4 linguri apa
  • 1 esenta de rom
  • Decor
  • 100 gr nuci prajite ci tocate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Boccacio:

Blatul


Se freaca bine zaharul pudra cu galbenusurile si apa. Se adauga nuca macinata si faina amestecata cu praful de copt.

Separat albusurile se bat spuma cu un praf de sare.


Se amesteca cele 2 compozitii incorporand treptat albusurile spuma si se toarna intr-o forma rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina in prealabil.


Se coace la cuptor circa 40 de minute sau dupa ce trece testul cu scobitoarea.


Pentru crema de mascarpone se freaca spuma zaharul pudra cu zaharul vanilinat si untul. Se adauga mascarponele si se amesteca pana se omogenizeaza compozitia.


Se prepara siropul de zahar amestecand intr-o cana toate ingredientele.


Dupa ce blatul s-a racit se inteapa cu furculita (pentru a patrunde cat mai bine siropul) si se insiropeaza.


Se ia putina crema si se unge blatul atat pe partile laterale cat si in partea de sus.


Crema ramasa se intrduce intr-un posh cu ajutorul caruia facem "moatze" lasand in mijloc un cerc liber in care vom pune nucile prajite in prealabil si tocate cu cutitul sau date prin robot la functia "pulse" cateva secunde.


Nuci tocate vom pune si pe marginea blatului.



E un deliciu !

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga si cacao in crema

Daca ti-a placut reteta noastra "Boccacio" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

COMENTARII (23)

Denissa 1

20.01.2014, 10:11

Multumesc Rocsi!

Denissa 1

20.01.2014, 10:12

Dia e intr-adevar o bunatate. Il fac mereu cand sunt pe graba si vreau ceva mai special dar nu complicat.

mihaelar63 1

07.04.2015, 17:51

Super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34

Cartofi franțuzești

de RODIMUR 1

ieri la 16:32